Litt historikk og bakgrunn

En gang irsksetter - alltid irsksetter

Vi fikk vår første hund i 1973. At det ble irsk setter og ikke strihår vorsther var litt tilfeldig, men et møte med Knut Wille og Arne Holmesland på Fellesutstillinga på Øvrevoll i mai 1973 ble avgjørende. Disse 2 distingverte herrer fortalte at en kar i Trondheim, Bjørn Ingebrigtsen (faktisk en nabogutt i min pure barndom) hadde et irsksetterkull etter Valaskjalvs Urd og Vinsterens Kim. Urd hadde vunnet Sølvhunden på Kongsvoll høsten før som den første irske, og Kim var også en vel dokumentert herremann.Det var A-kullet til Skårgangen-kennelen og der var jeg så heldig å få bestilt meg en tispevalp. Den ankom Fornebu i kasse sammen en søster i juni og fikk navnet Skårgangens Taiga. I og med A-kull, så var det offisielle navnet Arga. Da hun døde i 1983 i livmorbetennelse, vurderte jeg å skifte rase for å få litt erfaring, men nei, mine barn satte seg på bakbena og sa at hund, det er irsksetter. Så derfor: En gang irsk - alltid irsk.

Vi ville nå prøve hannhund. I 1976 var vi flyttet tilbake til Trondheim og da Bjørn igjen hadde kull, denne gang på Mali under en finsk/russisk hannhund, Fowlers Tex, ble det tinget på en derfra. 15.juni-83 ankom Skårgangens Fellow og tok familien med storm. Litt piglete i starten, men ble en flott hannhund som gjorde det godt på jaktprøver og utstilling. Han hadde 4 kull etter seg, hvorav et med Steinfossens Liss hvor jeg tok en parringsvalp: Steinfossens Kaisa som var født i 1986.

Dessverre døde Fellow pga magedreining i 1987 på kløvtur langt inne i Gressåmoen nasjonalpark, bare 4 år gammel.

Kaisa ble så min første avlshund i 1990 med et kull under Zico til Ola Rønning. Dette ble et flott kull på 9 stk hvorav hele 5 fikk 1.AK i ung alder.
(Fortsettelse senere)

Skaidi og Lusca på jakt i Finnmark

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

16.04 | 11:04

Hei,
Her er født 7 valper, men dessverre alle er borttinget. Lykke til videre!

...
15.04 | 13:20

Hei!
Jeg ser etter irsk setter tispe. Dere har sikkert flere interesserte, men gjerne sett meg på liste og kontakt hvis aktuelt.

Mvh Berit Overrein Myrbakke

...
12.04 | 09:48

Venter i spenning på nytt fra og med i dag (terminen). Står på valpelista og i en forhåpentlig lovende posisjon.

...
22.10 | 21:08

Hei. Har jaktet støkkjakt i mange år. Har nå lyst til å prøve med hund. Aktiv familie på 4 som alle nå bare prater om hund(tispe) :)Noen som pl.l nye kull?

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE