Født 29.09.1994

NUJCH Lauvåsens Jæger (NSUCH Steinfossens Kaisa - Kuropatka Aeroflot)

Jæger på vårtur i Handøl i Sverige sammen med Guro og pappa.

NUJCH Lauvåsens Jæger (NSUCH Steinfossens Kaisa - Kuropatka Aeroflot)

NUJCH Lauvåsens Jager   er fra Kaisas siste kull på 7 under tyskimporten Kuropatka Aeroflot (Kennel Lohmanns). Var utrolig lettdressert og apte etter de andre hundene våre på apporten. Hadde et herlig gemytt og sjarmerte de fleste med sine smil og hjertlige velkomst. Ble etterhvert en stor og maskulin hannhund med god pels og en mørk farge.
Ble fast i stand ca 1 år gammel og var en stødig jakthund både på fjell og skog. Jaktet både høst og vinter i alle år til han døde i 2005, 11 år gammel etter et slag.
På prøve fungerte det imidlertid ikke noe særlig før han var 3-4 år, noe jeg mener skyldes at han var dominert av sin halvbror Red Falko og derfor ikke var mentalt sterk nok i UK. Var imidlertid en god viltfinner og fikk etterhvert premie (2.AK) på hver prøvestart, men alltid var det et eller annet som skar seg. Inntil det lyktes senhøstes i 1999 i Tydal med Per Erik Berntsen som dommer.
Gjorde det godt også i VK og det hele toppet seg vinteren 2002 i Tydal med 1.VK m/CK i kvalifiseringen på fredag og 1.VK m/CACIT lørdag. Dermed var han Jakt-Champion og ble i tillegg utstillings-Champion senere samme år med BIR og NKK-Cert på Leangen i Trondheim med Hilde Kvithyll som dommer.
Har hittil ca 65 valper etter seg med 8 tisper. 28 valper er HD-røntget hvorav 8 med HD (73% fri). Jæger har selv en HD-index hos NKK på 104,09.
13 av valpene er jaktpremiert, 3 med 1.UK, 9 med 1.AK hvorav 1 med ÆP på skog, 2 med 1.VK. 1 med 1.VK m/CACIT. 1 er NUCH og 1 er SNUCH.
Stand i vinterfjellet. Jæger var veldig stødig i stand, men reiste samtidig djervt.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

15.02 | 17:09

Hei! Vi er interessert i en irsk setter valp. Vi har tidligere hatt 2 eng setter og 1 gordon setter. Det er nå over 2 år siden (Tira nesten 14 år døde) Savner h

...
12.04 | 22:41

Hei,
Beklager, men vi har ikke planer om flere kull på Bonnie.

...
09.04 | 19:53

Hei, vi ønsker oss en valp om et år, tispe. Er det mulig å sette seg på venteliste? Har dere fortsatt lange ventelister?
Vennlig hilsen Ylva Kvaale

...
23.03 | 20:51

Bekilager, men alle valpene er solgt!

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE