Bilder fra Molly-Jæger-kull

Molly på tur dagen før dagen

Hun er stor og tung, tror ikke det er langt unna fødsel her. (12 timer etter var det igang).

Her er de første kommet, mor er ute og lufter seg litt

Det er visst flere underveis. Da var det kommet 8!

Så er alle 11 ute og den stolte moder kan hvile ut.

Andreas er å hilser på valpene

Nå er vi en uke gamle og har det fint alle sammen

Nuskat, men pen?

Godt å sove i moders favn

Det blir ganske fullt etterhvert hos Molly

Negleklipping (11x4x5). De blir ganske sylkvasse

Mor Molly tar foreløpig opp alt etter valpene.

Valpene har nå fått øyne, små gliper, og har begynt å utforske valpekassen.

4 Bilder tatt ivalperommet på hytta den 6.4. Alt bra med alle, det er livlig når det er mattid nå.

Mor Molly er med på korte lufteturer og hun finner rype fortsatt. 3 fine stander igår og det samme idag den 7.4. (Vi er nesten i Sverige og der begynner ikke båndtvangen før 1.mai!)

Mating foregår i en takrenne, praktisk og lettvint, men nå har vi måttet forlenge den for å få plass til alle.

Litt primitiv veiing på hytta, men det gikk sånn ca med fiskevekta.

Negleklipp igjen

En våken gjeng som venter på mor og/eller mat

Jeg er ganske tøff!

Her er 2 ut å utforsker verden på hytta

Hjemme igjen på Byneset og her er de første på veg ut i den store verden

Foring i takrenna er effektiv og praktisk.

Her er det nok Kvitfor som poserer. de trives godt ute i valpegården

Men fortsatt får vi mat fra mor!

Alt må undersøkes nøye

Veldig spennende med det som er utenfor gjerde

Mor Molly!

Valpegården. De vil gjerne ligge i huset til venstre.

Trodr dette er Chiro.

dette er iallefall Buddy (Prikk).

På veg til dyrlegen. Gikk veldig greit, kun et lite oppkast.

Etlite nuss kanskje?

I farta!

I hundehuset kan alle 11 sove, og da tyter det ut med valper når de våkner.

LITT HISTORIE OM KULLET:

Fredag 2.juli: Hei, lenge siden vi har oppdatert denne nå. Valpene ble levert i uke 18, de siste 4 på en reise til Oslo. Tilbakemeldingene så langt er veldig positive fra alle, selv om noen småproblemer har dukket opp hos de enkelte. Det meste synes å løse seg etterhvert. For egen taiga har det vært dette med sopp i øret somvi nå behandler, også Buddy i Mo har hatt dette, ellers ikke hørt om det fra andre. "Alle" er vel nå vaksinert igjen (?), og det jobbes godt med sitt og kom. Oslogjengen har hatt flere samlinger hos Kjell Martin i Asker, veldig positivt initiativ som det settes pris på. Her i trondheim hadde vi samling sist onsdag (30.6) og da var Nix, Stella , Sara og Taiga samlet. Artig å se hvordan de utvikler seg. Skal legge ut bilder fra valpene etterhvert som vi får tid.


Fredag 30.4: Da har vi vært hos Dyrlegen, og han sa at alt var greit med alle valpene. Flott kull. Et lite navnebrokk på en tispe, men dette vil ordne seg selv.
I morgen er det sløyfefest. Aklle valpene og de voksne får kongeblå sløyfe og vi feirer med frislepp og kake! se bilder og video i morra.

Onsdag 28.4: Det nærmer seg nå levering. Skal på vet.kontroll på fredag, og så reiser alle unntatt Ronja i løpet av neste uke.
Tirsdag 13.4: Mye har hendt siden sist vi skrev her, men det har vært en viss oppdatering på sida med valpebilder og vektdiagram. Vi har vært på hytta i nesten 14 dager og valpene har tatt både transport opp og ned og oppholdet veldig greit. Alle vokser og utvikler seg normalt.
Vel hjemme i valperommet har vi nå ordnet slik at de kan gå ut i en innhegning utenfor huset, og det tok ikke lange stunda før de første var ute selv om været er litt rufsete. I natt har det derfor ikke kommet noe bæsj i valperommet, "alle2 har tydeligvis fulgt sine instinkt og godt ut å gjort ifra seg. Tissing skjer nok fortsatt på avisene i valperommet, men regner med at det også etterhvert vil skje ved at de går ut. De får nå tilleggsforing 3-4 ganger i døgnet i tillegg til at Molly fortsatt lar dem die ganske ofte. De første valpekjøperne har nå vært på visitt, så det er bare å komme å se. De er vel kanskje på sitt "søteste" i denne tiden.

Fredag 19.3: Alt vel med mor og valper. Valpene vokser jevnt og alle er nå over 500 gram, men det er noe spredning på størrelsen fra Heksa på 680g til Omega på 510g. men alle ser runde og fine ut, så det er nok bare at de i er forskjellige i størrelse på dette stadiet.
Kullet er nå forhåndsregistrert hos NKK. Det betyt at de er forsikret fram til 12 ukers alder.
Fredag 12.mars: Da er valpene kommet! 6 hanner og 5 tisper, tilsammen 11 🙂, ble født mellom 06-11 idag 12. mars. Alle ser velskapte ut og fødselen gikk stort sett greit. 3.valp så helt livløs ut i og med at han kom ut med morposen hel rundt seg. Etter litt dasking og munn til munn metoden begynte hun å hikste til, og etter en stund inne på brystet til Berit pustet den greit og de første lyder kom. Nå syger den og ser helt grei ut.

*Torsdag 11.2: Da har vi vært på Ultralyd med Molly, og det er konstatert at det er valper på gang. Hvor mange vet vi ikke, men iallefall flere enn 4. Så er det bare å smøre seg med tolmodighet i 4-5 uker til fødsel ca 16.3.

*Tirsdag 12.1: Da er 1. inseminering gjort med 5 strå. Det ble da på 14. dag. Selve insemineringen var teknisk sett vellykket ifølge veterinær og sæden hadde høy kvalitet. Så da er det bare å håpe at vi traff mht eggløsning.
Jago var ikke noen god indikator, spørs om han ikke har skjønt helt hva som foregår, ellers så har heller ikke Molly vært særlig aktiv mht å by seg fram. Vi holdt derfor på å bli litt lurt til å tro at det fortsatt var for tidlig. Vi dro imidlertid til veterinærer tirsdag morgen og umiddelbart mente han det var tidlig når han utenfra kjente på livmorhalsen. Men blodprøve ble tatt og da resultatet av den forelå fikk jeg beskjed om å innfinne meg med Molly med en gang. Progesteron (?)-nivået var på topp ifølge analysen og inseminering ble da gjort. Så gjentok vi med de resterende 3 strå dagen etter for sikkerhetss skyld.
Så forhåpentligvis traff vi maks, alternativt var vi litt i etterkant. Vi vet om ca 4 uker. Fødsel blir da ca 16. mars og levering av valper ca 11. mai.

*28.12: Løpetiden startet litt før enn forventet, mandag 28.12 så vi de første tegn med en bloddråpe. Nå har vi flyttet sæd-dunken fra Halsteingård til vet Relling på Heimdal Dyreklinikk som skal foreta insemineringen. Idag onsdag 6.1 er det 9. dag, men Jago som er her for tiden reagerer ikke særlig ennå og Molly selv gjør heller ikke så mye kurtise. Så vi får avvente litt til. Tanken er å starte med blodprøver når hun begynner å "gjøre seg til" for hannhund.

*Molly får vanligvis løpetid medio januar. Dvs valper født slutten av mars med levering i slutten av mai 2010.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

stig pettersen | Svar 11.04.2010 13.41

hei Birger og vel overstått påske
Nu er det ikke lenge til småtrollene kan besiktiges.
Vi gleder oss

Marit Ross | Svar 10.04.2010 20.59

Vi glæde oss
Hilsen Fam Ross

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

15.02 | 17:09

Hei! Vi er interessert i en irsk setter valp. Vi har tidligere hatt 2 eng setter og 1 gordon setter. Det er nå over 2 år siden (Tira nesten 14 år døde) Savner h

...
12.04 | 22:41

Hei,
Beklager, men vi har ikke planer om flere kull på Bonnie.

...
09.04 | 19:53

Hei, vi ønsker oss en valp om et år, tispe. Er det mulig å sette seg på venteliste? Har dere fortsatt lange ventelister?
Vennlig hilsen Ylva Kvaale

...
23.03 | 20:51

Bekilager, men alle valpene er solgt!

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE