Omtale og bilder

Taiga i sitt rette element 7 måneder gammel. Pen dame.

Taiga sto i "stand" på kråke og så ble det et bilde idag 16.november 2010

12. mars og bursdag. Taiga i fin stand på rupe i dokk, reiser djervt og er helt rolig i oppflukten selv uten line.

Ny stand 15.3. Hun er nå helt komplett i fuglearbeidene også når jeg skyter med revolver. Vet ikke helt hvordan dette gikk til, men på 2-3 dager var det gjort.

Dette er bare Taiga sin side. Her skal vi prøve å legge ut tanker og tro, kritikker og prøveresultater samt bilder etterhvert som det skrider frem.

Taiga er en meget glad og folkekjær irsksetter som smiler og skal kos med alle som kommer i nærheten. Er lik sin far (Jæger) på så mye og kalles gjerne en "morsom hund", selv om vi noen ganger synes det kan bli vel mye "eager to please".
Hun ble stødig i stand ca 1 år gammel, og har siden vært helt til å stole på i dette, men ble etterhvert i UK litt rå i reisen og gikk etter rypa som fløy. Er en herlig hund å trene og jakte med, finner fugl og behandler den stort sett greit selv om vi fortsatt kan "sprekke" i skuddet noen ganger. Så langt (høst 2013), har hun imidlertid ikke villet vise seg fram på samme måte på jaktprøve. Der har hun det litt for travelt med å sjekke at jeg er med og at makker og partiet er samlet, og det blir litt mye ut og inn søksmessig. Håper derfor hun etterhvert modnes i hodet og viser seg fram slik jeg vet hun kan.

Taiga II skulle egentlig ikke ha levd. Hun ble født i posen og mor var ikke oppmerksom på at hun kom, var opptatt med valpen som kom normalt like før. Så lå "Bruna" der i en vannpose uten livstegn. Jeg måtte da revne posen og begynne å masere og daske på henne, uten at det fortsatt var tegn til liv. Begynte da med munn til munn-metoden og etter en stund merket jeg noen hikst og litt bevegelse. Ytterligere masering og etterhvert kroppsvarme fra Berit som kom til, gav etterhvert flere hikst ohg etterhvert pusting og bevegelser. Så tror nok vi reddet henne der og da. Siden har hun vært frisk og rask som de andre, men hun ble litt spesiell og dermed den vi bestemte oss for å beholde.
Så fikk hun navnet etter vår første hund som også i dagliglaget ble kalt Taiga.

Jaktprøvekritikk Meråker JFF 26.08.2015. Skog
I vekslende skogsbiotop med tett granskog og mere åpen furuskog, jakter Taiga meget godt med stor fart og høy intensitet i god kontakt med fører. Fortsetter senere utmerket, trekker an og fester stand. Når fører kommer til letter orrfuglkull og Taiga er rolig i oppflukt og skudd. Utreder erfarent. En meget sterk hund som i dag mangler reis på øverste premie og får i dag en 2.pr skog. (5 5 ib 4 4 4) 115 minutt. Tore Mæhla.


Utstillingskritikk Nordenfjeldske Fuglehundklub's Sølvhundutstilling 28.5.2011:
Litt under middels stor an meget god type. Godt hode. God over-og underlinje. Gode lemmevinkler. Meget god benstamme. God pels og farge. Parallell bak. Meget gode bevegelser.
Exellent. 3.KONK . Hilde Kvithyll

Utstillingskritikk Fellesutstillinga Midt-Norge 6.11.2010:
8 mnd. Feminin, bra helhet. Bra skalle, passe stopp, fint uttrykk. Anelse bred i fronten. Bra benstamme og poter. Tilstrekkelig kroppsvolum + vinkler. Bra bevegelser. Lovende pels, vennlig temperament. BIR valp, 4.BIG valp. Arne Foss.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

15.02 | 17:09

Hei! Vi er interessert i en irsk setter valp. Vi har tidligere hatt 2 eng setter og 1 gordon setter. Det er nå over 2 år siden (Tira nesten 14 år døde) Savner h

...
12.04 | 22:41

Hei,
Beklager, men vi har ikke planer om flere kull på Bonnie.

...
09.04 | 19:53

Hei, vi ønsker oss en valp om et år, tispe. Er det mulig å sette seg på venteliste? Har dere fortsatt lange ventelister?
Vennlig hilsen Ylva Kvaale

...
23.03 | 20:51

Bekilager, men alle valpene er solgt!

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE