Hit flyttes "gammelt" ALTUELT NÅ!

ARKIV for gamle "AKTUELT NÅ". Her er fra start i 2010 og til og med 2014.

6.12-15: Taiga fikk idag 9 velskapte valper!! Se kullsiden Taiga-Prince.

21.11.15 Valper på gang
Taiga er nå vel 6 uker på veg og har lagt seg ut betydelig så det er nok endel valper på gang. Hun er med på tur og jakter nesten som vanlig når vi får sjansen. Nedenfor ser du endel bilder fra vår siste tur i Dragsten på torsdag.


8.11.2015: HD-resultater for noen av valpene
Da har noen av valpene i kullet etter Taiga og Maddox blitt røntget og gledelig nok har både vår Bonnie og Kylah A-hofter. Litt nedtur for Paco som fikk C på en hofte, B på den andre. Men som det også står i brevet fra NKK vil han nesten 100% sikkert aldri merke noe til dette.

Selv fikk vi nedturen ved at vår Ailigaslammen Cava har en C og en B-hofte. Også dette sannsynligvis helt greit funksjonsmnessig, men tenker man avl så er det litt ugunstig. Vi får tenke litt hva vi gjør med dette.                 

10.10 Parrer nå Taiga med Imingens Prince
For å slippe å få kull på høst og kollisjon med jakta, tar vi nå et vinterkull på Taiga. Har denne gang valgt Imingens Prince til Trond Karlsen utifra det jeg har sett av ham i fjellet, hans resultater derifra og helsestatus, spesielt på HD. Han virker veldig selvstendig og avbalansert i hodet, men er samtidig en mild type som synes enkel å ha med å gjøre. Har nå parret et par ganger og vil prøve igjen i morgen mandag. Dette skulle  tilsi kull ca 6.12. Se bilde av Prince nedenfor.Det ble ikke noen parring på mandag, laber interesse hos begge så da er det vel overstått. 

10.10 Litt om hva som har skjedd.
Hovedjakta var 5 dager i Namsskogan. Et dårlig år, spesielt for skogsfugl som vi hadde forhåpninger til. Også få rypekull, men de som vi fant var ok både i antall og størrelse på kyllingene. Hadde noen flotte situasjoner med både Taiga og Bonnie, Bonnie er komplett rolig i oppflukt og skudd, og jeg fikk felt 3 ryper for henne som hun også apporterte!! Herlig.
Cava er fortsatt for urolig i fugl, men hun står fast når rypa trykker. Fant og apporterte en skadeskutt rype som hun avleverte pent:-).
Har senere jaktet og trent endel i Vauldalen hvor det er brukbart med ryper.

7.9.2015: En oppsummering.
Vi har da stilt Cava og Bonnie 2 ganger på Kongsvoll og en dag i Ljørdalen i Trysil uten å lykkes med premiering. Både Cava og Bonnie hadde sjanser på fugl på Kongsvoll, Cava en stand, men dessverre for urolig da rypa fløy. Bonnie klarte ikke å håndtere et kull i Gåvålia, og det ble flere støkk sammen makker. Men hun satte seg promte hver gang.

I Trysil besøkte vi Bonnie's bror, Lauvåsen's Robbie hos Ketil og Hanne Sagen, og han debuterte da på jaktprøve på fredag 4.9, både han og fører. Det var bare 4 unghunder på partiet og da jeg hadde 2, ble Robbie og Bonnie i par hver gang. Etter litt lyst til å springe sammen Bonnie i starten, utviklet Robbie seg veldig positivt utover dagen og fikk mye slipptid, men ingen av dem lykjtes å komme i fugl. Cava derimot fant fugl i 2 runder, første gang var vi nær ved å lykkes, men hun ble for urolig. Senere ble det bare ramp sammen makker i flere omganger på kull og gjenliggere. For dårlig dressur i fugl foreløpig.

Barack har startet flere ganger og har 2 3.Ak og 1 2.AK. Stiller på skogen i Verdal i kveld.23.8 Snåsaprøven: Lauvåsen's Bonnie slo til med 1.UK på en ekstrem vanskelig dag i Snåsa. Varmt, tørt og nærmest vindstille, men utmerket søk og et flott fuglarbeid!! Se uner "Valpebilder nå" for kritikken.3.7: NKK-utstillinga på Leangen: Lauvåsen's BONNIE fikk EXCELLENT!! 🙂 i Juniorklassen.
Kritikken: Middels stor. Uferdig.Uymerket type. Bra hode, aning kort hals. God kroppslengde, noe fremskutt skulder, ellers velvinklet. Beveger seg med godt driv. God overlinje, enda noe grunn underlinje. Pels, farge uten anmerkning. Bitt uten anmerkning. KVAL: Excellent. KONK: 1. Dommer John Smedbakken. 

1.6: Gratulerer med dagen til CAVA, 1 år idag

14-mai: Bonnie og Cava fikk begge "VERY GOOD"!
Både Lauvåsen's Bonnie og Ailigaslammens Cava stilte for dommer Rune Tyvold i JUNIORKLASSE på utstillinga til Støren JFF torsdag 14.mai og begge fikk premieringen "VERY GOOD". Vi er derfor meget godt fornøyd til at de er bare hhv 10 og 11 måneder gamle. Tror kanskje Bonnie hadde potensiale til EXCELLENT, men hun oppførte ikke seg på sitt beste i ringen i og med at en for henne fremmed dame (Inger) måtte føre henne, mens jeg førte Cava i samme klasse. 
Kritikk Bonnie: Litt under middels stor. Meget god type. Feminint hode med gode linjer. Vakre øyne. Korrekt ansatte ører. God hals, rygg, litt langt lend. Kort bratt kryss, en tanke framskutt skulder. Noe knapt vinklet bak. Meget god benstamme, gode poter. Meget bra pelskvalitet, fin farge. Korrekt bitt, trivelig gemytt. Berdre steg bak ønskes. Noe trang sett bakfra. VERY GOOD. 2.KONK (av 4).
Kritikk Cava: Litt under middels stor, meget god type. Feminint hode. Mørke øyne, velansatte ører. God hals, rygg og lend. Kort bratt kryss. Bedre vinkler i beina ønskes. God benstamme og poter. Litt ujevn farge som ønskes mørkere. Lyse bukser. Passe benstamme i forhold til kriooen. Gode poter. Trivelig gemytt. Korrekt bitt. Trippende bakbensbevegelser. Noe trang sett bakfra. VERY GOOD, 4.KONK (av 4).


7.mai: Lauvåsen's Bonnie bedømt på valpetreff i avd 7.
Avd 7 arrangerte sosialkveld med grillmat, utstillingstrening, start dressurkurs og valpebedømmelse . Masse folk og hunder og 6 tispevalper mellom 6-9 mnd stilte for dommer Rune Tyvold, deriblant søstrene Bonnie og Kylah.(Rune blir dommer også når vi stiller på Støren 14.5)
Bedømmelsen: Fin størrelse, utmerket type, velskåret hode, mørke øyne. Velansatte ører, god hals, rygg og lend, noe fallende kryss.Bedre vinkler foran ønskes, godt velutviklet bak. God benstamme, sterke poter, god pels, fin farge. Noe trippende bakbensbevegelser. (ble nr 3 av de 6, Kylah nr 6).

4.mai: Lauvåsen's Robbie fikke Excellent på utstilling!
Melding fra en stolt Ketil at Robbie (Taiga-Maddox) fikk Excellent og rød sløyfe av Randi Schultze. Grattis! Se bilde under).

24.april: Bonnie og Cava har debutert på jaktprøve!!
Mest for å sosialisere og få en smak av prøvemiljøet startet mine egne Bonnie og Cava på jaktprøve på Dovre, terreng Nysætra Nord med deommer Randi Schultze. (Kort dag da hun skulle dømme utstilling kl 4). Litt lite fugl i store deler av dagen, men Cava hadde nok en stand uten at dommer fikk med seg det. Men begge taklet dagen bra til å være første gang, holdt fin kontakt samtidig som de dro godt på og viste at de virkelig kan. Men var nok litt preget av mye folk og hunder og ble litt av og på, men med en alder på 9 hhv 10 mnd er vi godt fornøyd!!

Kritikk Bonnie: Starter noe forsiktig, men kommer seg snart igang med et godt søk, med endel meget gode slag.Kunne hatt mer kontinuitet, men har endel gode slag (3-3-6-3-3-4) 40 min.
Kritikk Cava: Går et stort anlagt søk i god kontakt. Virker selvstendig og bevisst. Går som før, men kunne hatt mer kontinuitet. Makker har fuglearbeid. Fortsetter dagen ut uten å lykkes. (3-4-6-3-3-4) 45 min.

19.4 Lauvåsen's She is my Pride and Joy med 2.AK!!
Pride og Solfrid lyktes endelig i Storlidalen med flott søk og fuglearbeid, men manglende reis (lett rype) gav denne gang 2.AK. Grattis, 1.premie er nok likje om hjørnet!! 

11.4 og 19.4 Barack premiert i Storlidalen.
Så har Barack stilt 3 ganger i Storlidalen og fått 2 premier, en 2.AK med Ruth som fører og en 3.AK med meg som fører der det tilslutt ble en 3.AK. Etter et imponerende fuglearbeid på skarv (fjellrypeflokk), lå vi lenge an tilk 1., men så ble det for mange sjanser på enkeltfugl som ikke lot seg håndtere, og dermed en 3.AK. Så da har Barack 4 premier på 5 starter!!! 80% premiering.


29.mars, Ny 2.AK på Lauvåsens Barack i Tydalen.
Etter en praktdag på fjellet på lørdag hvor jeg dømte, stilte jeg Taiga og Barack på søndag. Stiv kuling og snøvær gjorde dagen lite trivelig, men Barack ordnet med fuglarbeid igjen. I samstand med makker som sprakk da rypa lettet, ble han eneste premierte på partiet, men "bare" 2.AK igjen pga at vi ikke fikk vist reis.
Kritikken: Barack er en stor ,kraftig hannhund som tar for seg godt av terrenget i den sterke vinden. Avsøker terrenget i stor fart og kraftfull aksjon i god kontakt med fører. Vi ser Barack trekke an og feste stram, stilfull stand sammen med makker. Ryper letter presist foran hundene og Barack er komplett rolig i oppflukt og skudd. Utreder ok. En sterk hund som tildeles en velfortjent 2.AK. 80 minutt. 5-5-6-4-4-4. 2.AK. Roy Allan Skaret.


23.mars-15 Barack fikk 2.AK på Rørosprøven
Så har vi vært på Rørosprøve i helga, dømte på lørdag og gikk med Taiga og Barack på søndag. Taiga hadde et par gode slipp der hun viste hva hun kan, men så falt hun tilbake til gamle synder. Hadde en stand i 2.slipp som hun holdt lenge, men da vi kom opp var fuglen fløyet. Typisk denne dagen for de fleste. Men Barack klarte brasene og fikk 2.AK. Manglet reis og en støkk i 3.slipp gjorde at 1. glapp.

17-22. mars
Har ligget på hytta i ei knapp uke og trent og kost oss. Mange fine situasjoner på hundene (Taiga, Bonnie, Cava og Barack). Bonnie står nå veldig stødig så lenge fuglen holder seg i ro, men førfølger hvis jeg ikke er der og får stoppet henne. Cava står også intenst og stødig, men tjuvreiser når jeg nærmer meg. Så der har vi et problem!! Men Cava sekunderer så det er bra, det gjør nemlig ikke far Barack.

18.mars:
Flott treningsdag i fjellet. Førpåskevær og knallføre. Var ute med Barack og Cava fra morgenen. fortsatt litt lett fugl, men Barack fikk 3 fine situasjoner. Han er jo rolig i oppflukt både med og uten fløyte. Cava går jo mer enn godt nok til premiering i UK, men vi mangler litt kontrollerte situasjoner.
Var ute med Taiga og Bonnie i ettermiddag/kveld. Fikk nå 3 situasjoner på Bonnie med kontroll i lina. Artig, står veldig stilig så lenge rypa holder. Taiga fungerte også utmerket nå, 4-5 stander med komplett ro, 1 der en streng dommer ville sagt "takk for idag" :-). Hadde dessverre ikke med kamera idag!


16. mars 2015.
Da har vi startet på prøve både i Haltdalen (TJFF) og i Ålen (NBK) uten å
lykkes. Taiga binder seg fortsatt litt til meg i forhold trening, så dette preger søket og dermed blir hun ikke like effektiv mht å finne fugl. Prøver igjen sammen Barack på Røros til helga, men da er det slutt. Da må vi heller satse på ungdommene.
    
25.februar: Jakt
Vi drar da tgil fjells igjen for å få med oss de siste jaktdagene. Det trues nå med at rypa vil havne på Rødlista for truede arter, men det er veldig bra vinterbestand på Vauldalen, så en eller 2 i resultat kan vi unne oss!
Er nesten mere bekymjtet for Heilo og Rødstilk. Før satt de på hver en stein på om sommeren, de siste årene har de nesten ikke vært å se.

13. Februar-15, Løpetid på Taiga
I optimismen etter vellykket kneoperasjon på Taiga, meldte vi oss på 2 dager hos Stjørna 21.-22.2. Så starter hun selvfølgelig med løpetid sist helg, og da må vi bare trekke oss. Vanligvis har løpetidene gjerne blitt forskjøvet med 2 måneder etter valpekull, men denne gang ble det bare 1 måned forskyvning. Dumt, men sånn er det bare.
Ellers er Bonnie og Cava i fin form, turer hver dag ilagt dressurøvelser. Bonnie lyder godt på fløyta og setter seg flott på avstand. Cava litt tregere akkurat nå, vil gjerne inn til meg før hun setter seg. 
Nå blir det vinterferie og skiturer i bånd på de to små, så får vi se om vi kan leie opp i Taiga's stand for å få noen kontrollerte situasjoner.


18.januar 2015
Så er valpene snart et halvt år (i morra) og de må vel nå kalles unghunder. Vår Bonnie er nå 19 kg og like høy som sin mor, fikk melding om at Kylah var 17,5. Taiga er ca 21-22 kg vanligvis, så tror nok noen av valpene blir større (tyngre) enn sin mor. Vi forer fortsatt stort sett med valpefor, men blander Troll og Labb samt også av og til litt voksenfor. Dette for å venne de til litt forskjellig. Forer nå vanligvis 2 ganger, morgen og ettermiddag, med hovedmåltidet på ettermiddag. Når vi er på tur får de ofte litt hundepølse/lunsjpakke underveis. Er imidlertid litt nøye på å ikke fore for nært opp til trening/tur. regelen sier 2 timer før og etter, men det kommer litt an på mengden også, iallefall etter turen. Her på Byneset er det for lite snø til skitur, så det blir turer med piggsko, men det er lett å løpe for hundene. Kommer en opp i marka så er det fort 40 cm snø og fine forhold.Bildet idag i ettermiddagssol ble vel farget!

28.desember-14
Vi har nå vært på fjellet i vel en uke og feiret jul. Litt lite og løs snø, men det går bra på ski, men etterhvert er det tungt for valpene i skogen. Har stort sett vært kaldt, 15-20 minus, men vindstille og vi har vært på tur 2-3 timer hver dag. I starten var rypene "snille" og trykte godt, etterhvert er de nå mere sky og letter på avstand, men noen trykker fortsatt og både Cava og Bonnie finner dem og står ganske så stødig. Blir nok endel med i oppflukten, men spesielt Bonnie bryter av fort og kommer tilbake på setet. Prøver da å la dem utrede grundig og holder dem i ro før vi går videre. Både Cava og Bonnie har stor jaktlyst og søker selvstendig og etter forholdene (tungt) meget godt. Bonnie er lenger frem i terrenget enn Cava, men hun har til gjengjeld større bredde og revierer derfor bedre. Hun finner derfor fugl der Bonnie har gått forbi. Artig å følge 2 såpass forskjellige unghunder og se hva som bor i dem.
Taiga er med å går i sele/bånd. Trekker og drar og det virker som foten tåler det godt. Vi er derfor fortsatt veldig optimistisk.
    
14. Desember-14
Da er snart 8 uker gått etter kneoperasjonen. En tålmodsprøve, men resultatet ser ut til å bli veldig bra. Taiga har vært i bånd hele tiden, men i de siste 14 dagene i langline med på stadig lengre turer. Hun går nå på foten uten at jeg ser at hun halter og hun bruker den aktivt. Skal på "kontroll" i morra og da får vi høre hva veterinæren som opererte mener.  

22. oktober-14
Det ble en litt uvanlig sommer og høst og lite tid til å oppdatere hjemmesida. Noe er lagt inn om valpekullet som ble født 19.7 se egen side) (litt av en gebursdagsgave, 9 valper fra Taiga). Disse skulle da leveres i jaktuka (ca 13.9), så hovedjakta med jaktlaget måtte avlyses slik at vi fikk en ordentlig levering av valpene til sine nye eiere. Det har da gått greit og tilbakemeldingene gode så langt. Fikk tid til et par dagers reinsjakt i Lesja innimellom at Berit passet valper, så da fikk vi ei simle. Senere har også ei elgkvige gått over i de evige jaktmarker. Nå venter bare storoksen.
Ingen jaktprøver eller dømming i høst, men endel 3-4 timers jaktturer på Vauldalen har det blitt utover høsten. Så ble det bråstopp for 2 uker siden da Taiga skadet kneet på bakre venstre fot på jakt.Taiga er nå nyoperert, nå blir det ro i 2 måneder, deretter 1 måned rolig opptrening (i bånd). Etter kneskaden ble kneskjela skjøvet en liten cm ut av posisjon. Hun har siden gått på 3 bein. Per Engum på Stjørdal Dyreklinikk mente det var mulig å operere og det ble da gjort idag. Nytt leddbånd ble lagt utenpå det originale som var strekt og boltet fast i leggbeinet. Foreløpig er hun dopet ned, men så blir det antibiotika og smertestillende. Troen på at det skal bli bra igjen er der. Får si som Aksel, VM er ikke avskrevet ennå!
Da blir det å satse på ungdommen, Bonnie og Cava er klar.7.juli: Gratulerer til Barack med CACIB!
Barack og Ruth deltok på NKK-utstillinga på Leangen 5.7 og tok NKK-Certet igjen. Ble rangert etter Vimur til Nymark, men da denne allerede er internasjonal Champion så fikk Barack CERT og da også CACIB. Det er det høyeste man kan oppnå i Norge, så nå kan han ikke "få mer i Norge" av kvalitetsutmerkelser.  

20.juni:
Nå er Taiga ca 5 uker på veg og vi begynner vel å se på henne at det er valper på gang. Har lagt seg ut litt rundt brystet, og oppfører seg litt annerledes enn vanlig. Kan selvfølgelig fortsatt "lure oss" med innbilt, men tror nok dette er "ekte vare". :-)
Dere som er interessert kan jo kikke litt på en omtale av far Maddox:
http://fuglehundfoto.com/?page_id=313

16.JUNI-14:
Da er Barack blitt far til 10 valper i Finland, 7 hanner og 3 tisper. Både mor og valper har det fint (se bilde under). 

11.juni: Lauvåsens Barack skal snart bli far!!  
I påska hadde Barrack besøk fra Finland, ei "helirsk" tispe ved navn Ailigaslammen AURA, var på besøk etter å ha kjørt 140 mil. Det ble to parringer på hhv mandag 14.4 og onsdag 16.4 før de dro hjem igjen nye 140 mil. Tøft gjort og nå ser det ut til at de traff veldig godt. Både ultralyd og røntgen tyder på et stort kull, kanskje hele 12 valper!!
Aura er en spennende tispe som ifølge oppdretter Katahrina Roiha i Utsjok har utmerkede kvaliteter på jakt. Eier bor i midtre Finland og har ikke fått dokumentert henne på prøve, men hun har vært flere ganger i Utsjok-området og blitt jaktet med. Ruth hadde henne boende hos seg i 2 dager, og jeg besøkte dem i Budalen under parringen og inntrykket var ei svært trivelig tispe gemyttmessig, rolig og avbalansert og kom deg i møte med glade signaler.Jeg skal ha en parringsvalp fra kullet (tispe) og det skal bli interessant å se dette an. I stamtavla finnes i 4 og 5 ledd flere felles aner for Barack og Aura fra Irland (Monruad og Lusca-kennelene) og bak Aura er det også endel norske/svenske aner (American Princess/Steinfossens Rocky, Småbergas og Janås-blod). I og med at det sannsynligvis blir såpass mange valper er eier/oppdretter åpen for interesse også fra Norge. Ta eventuelt kontakt med meg eller Katahrina (kataroiha@gmail.com)15.5.2014
Da er det parring på gang mellom Taiga og Maddox. Følg med på egen side "2014 Taiga-Maddox"

4-6.april: Gratulerer så mye til Lauvåsens Celtic Spirit!! Hun fikk 1.AK på fredag og 2.AK på lørdag på Geilo.  Gratulere selvfølgelig også til eier og fører Jan Erik Faugstadmo som endelig lyktes med en hund som har vært nært høyeste premie mange ganger, men har manglet det lille ekstra. Spirit er en vilfinner av rang med mange premier.

Prøvesesongen våren 2014:
Startet sesongen med store forhåpninger tilk Taiga, men vi har desverre ikke lyktes med å få premie.Oppnådde imidlertid å se henne vise seg fram som jeg vet hun kan søksmessig på Tolga 13.4, men dessverre måtte hun gå noen meter etter rypene som var veldig lette denne dagen. Men kritikken var vi fornøyd med :"Taiga går ut i stor fart, lett fin stil og aksjon. Jakter meget godt i medvind og får mye terreng med seg på begge sider. God kontakt. Senere går Taiga glimrende i mere uaoversiktlig terreng, med god kontakt. Får mye terreng med seg. Stand, når fører og dommer nærmer seg, justerer Taiga seg framover. Ryper letter og Taiga er for urolig og må utgå. 0 pr AK. 50 minutt. 5-6-6-4-4-4, Bjørn Smistad.

25.mars 2014
Da har vi stilt Taiga en dag i Ålen og en dag på Røros, der også Barack var med på samme parti. Begge hundene går jo til 1.pr (5-5-6-4-4-4) og får mye skryt, spesielt Barack, men vi lykkes ikke i fugl.I ålen hadde Taiga 2 sjanser, men begge gang var fuglen lett og gikk før vi rakk fram. På Pantslåtten i Røros var det veldig dårlig med fugl. Ingen premieringer på partiet jeg dømte der på lørdag, og når vi gikk på samme terreng dagen etter var det like dårlig. Så nå håper vi på bedre muligheter i helga i Haltdalen 🙂

12.03.2014
GRATULERE MED DAGEN TIL MOLLY-JÆGER KULLET!! 4 ÅR IDAG. 😀
Vi feiret med en tur på marka for å avslutte fellefangsten, og jaggu hang det ikke en der. Stor hannmår på 1,6 kg. Da blir det kanskje levelig for røykyllingene til sommeren!!

Uke 10/11-14
Har vært en liten uke på hytta med ulike aktiviteter, med familie og hunder. Har en mårfelle oppe, men uten resultat så langt. Det ble noen fisker på isen på Sandtjønna og Ruttjønna, men ikke den store fangsten. Men turene gav mange fine fuglsituasjoner for Taiga, delvis på meget snill rype. Vi holder nå stort sett i "RIOS", men det koker over enkelte ganger. Fikk fint bilde av Taiga i stand (se nedenfor).

25.-26.januar-14:
Jakttur i Hessdalen. Dessverre kuling i fjellet og lett snøfokk, men noe bedre nede i bjørkeskogen. Taiga går iherdig i blandet føre og står på i 3-4 timer i fokk og 12 minus. Lite rype å se i dette været.

Uke 3-14 Hytta i Vauldalen:

Berit og jeg er her sammen Taiga og har Barack på besøk. Dessverre litt for kaldt (-13) og vind og snø (Real-feel -22), så idag har vi ikke sett en eneste rype. Hundene har jobbet godt, har hatt markeringer, men vi ser ikke fuglen i snødisen. Har vært ute 2-3 timer hver dag. Ser etterhvert noen flokker på 10-15 ryper som letter foran hundene. Begge hundene jobber godt, men er litt plaget av ising på labbene og i pelsen.


3.7: NKK-utstillinga på Leangen: Lauvåsen's BONNIE fikk EXCELLENT!! 🙂 i Juniorklassen.
Kritikken: Middels stor. Uferdig.Uymerket type. Bra hode, aning kort hals. God kroppslengde, noe fremskutt skulder, ellers velvinklet. Beveger seg med godt driv. God overlinje, enda noe grunn underlinje. Pels, farge uten anmerkning. Bitt uten anmerkning. KVAL: Excellent. KONK: 1. Dommer John Smedbakken. 

1.6: Gratulerer med dagen til CAVA, 1 år idag

14-mai: Bonnie og Cava fikk begge "VERY GOOD"!
Både Lauvåsen's Bonnie og Ailigaslammens Cava stilte for dommer Rune Tyvold i JUNIORKLASSE på utstillinga til Støren JFF torsdag 14.mai og begge fikk premieringen "VERY GOOD". Vi er derfor meget godt fornøyd til at de er bare hhv 10 og 11 måneder gamle. Tror kanskje Bonnie hadde potensiale til EXCELLENT, men hun oppførte ikke seg på sitt beste i ringen i og med at en for henne fremmed dame (Inger) måtte føre henne, mens jeg førte Cava i samme klasse. 
Kritikk Bonnie: Litt under middels stor. Meget god type. Feminint hode med gode linjer. Vakre øyne. Korrekt ansatte ører. God hals, rygg, litt langt lend. Kort bratt kryss, en tanke framskutt skulder. Noe knapt vinklet bak. Meget god benstamme, gode poter. Meget bra pelskvalitet, fin farge. Korrekt bitt, trivelig gemytt. Berdre steg bak ønskes. Noe trang sett bakfra. VERY GOOD. 2.KONK (av 4).
Kritikk Cava: Litt under middels stor, meget god type. Feminint hode. Mørke øyne, velansatte ører. God hals, rygg og lend. Kort bratt kryss. Bedre vinkler i beina ønskes. God benstamme og poter. Litt ujevn farge som ønskes mørkere. Lyse bukser. Passe benstamme i forhold til kriooen. Gode poter. Trivelig gemytt. Korrekt bitt. Trippende bakbensbevegelser. Noe trang sett bakfra. VERY GOOD, 4.KONK (av 4).


7.mai: Lauvåsen's Bonnie bedømt på valpetreff i avd 7.
Avd 7 arrangerte sosialkveld med grillmat, utstillingstrening, start dressurkurs og valpebedømmelse . Masse folk og hunder og 6 tispevalper mellom 6-9 mnd stilte for dommer Rune Tyvold, deriblant søstrene Bonnie og Kylah.(Rune blir dommer også når vi stiller på Støren 14.5)
Bedømmelsen: Fin størrelse, utmerket type, velskåret hode, mørke øyne. Velansatte ører, god hals, rygg og lend, noe fallende kryss.Bedre vinkler foran ønskes, godt velutviklet bak. God benstamme, sterke poter, god pels, fin farge. Noe trippende bakbensbevegelser. (ble nr 3 av de 6, Kylah nr 6).

4.mai: Lauvåsen's Robbie fikke Excellent på utstilling!
Melding fra en stolt Ketil at Robbie (Taiga-Maddox) fikk Excellent og rød sløyfe av Randi Schultze. Grattis! Se bilde under).

24.april: Bonnie og Cava har debutert på jaktprøve!!
Mest for å sosialisere og få en smak av prøvemiljøet startet mine egne Bonnie og Cava på jaktprøve på Dovre, terreng Nysætra Nord med deommer Randi Schultze. (Kort dag da hun skulle dømme utstilling kl 4). Litt lite fugl i store deler av dagen, men Cava hadde nok en stand uten at dommer fikk med seg det. Men begge taklet dagen bra til å være første gang, holdt fin kontakt samtidig som de dro godt på og viste at de virkelig kan. Men var nok litt preget av mye folk og hunder og ble litt av og på, men med en alder på 9 hhv 10 mnd er vi godt fornøyd!!

Kritikk Bonnie: Starter noe forsiktig, men kommer seg snart igang med et godt søk, med endel meget gode slag.Kunne hatt mer kontinuitet, men har endel gode slag (3-3-6-3-3-4) 40 min.
Kritikk Cava: Går et stort anlagt søk i god kontakt. Virker selvstendig og bevisst. Går som før, men kunne hatt mer kontinuitet. Makker har fuglearbeid. Fortsetter dagen ut uten å lykkes. (3-4-6-3-3-4) 45 min.

19.4 Lauvåsen's She is my Pride and Joy med 2.AK!!
Pride og Solfrid lyktes endelig i Storlidalen med flott søk og fuglearbeid, men manglende reis (lett rype) gav denne gang 2.AK. Grattis, 1.premie er nok likje om hjørnet!! 

11.4 og 19.4 Barack premiert i Storlidalen.
Så har Barack stilt 3 ganger i Storlidalen og fått 2 premier, en 2.AK med Ruth som fører og en 3.AK med meg som fører der det tilslutt ble en 3.AK. Etter et imponerende fuglearbeid på skarv (fjellrypeflokk), lå vi lenge an tilk 1., men så ble det for mange sjanser på enkeltfugl som ikke lot seg håndtere, og dermed en 3.AK. Så da har Barack 4 premier på 5 starter!!! 80% premiering.


29.mars, Ny 2.AK på Lauvåsens Barack i Tydalen.
Etter en praktdag på fjellet på lørdag hvor jeg dømte, stilte jeg Taiga og Barack på søndag. Stiv kuling og snøvær gjorde dagen lite trivelig, men Barack ordnet med fuglarbeid igjen. I samstand med makker som sprakk da rypa lettet, ble han eneste premierte på partiet, men "bare" 2.AK igjen pga at vi ikke fikk vist reis.
Kritikken: Barack er en stor ,kraftig hannhund som tar for seg godt av terrenget i den sterke vinden. Avsøker terrenget i stor fart og kraftfull aksjon i god kontakt med fører. Vi ser Barack trekke an og feste stram, stilfull stand sammen med makker. Ryper letter presist foran hundene og Barack er komplett rolig i oppflukt og skudd. Utreder ok. En sterk hund som tildeles en velfortjent 2.AK. 80 minutt. 5-5-6-4-4-4. 2.AK. Roy Allan Skaret.


23.mars-15 Barack fikk 2.AK på Rørosprøven
Så har vi vært på Rørosprøve i helga, dømte på lørdag og gikk med Taiga og Barack på søndag. Taiga hadde et par gode slipp der hun viste hva hun kan, men så falt hun tilbake til gamle synder. Hadde en stand i 2.slipp som hun holdt lenge, men da vi kom opp var fuglen fløyet. Typisk denne dagen for de fleste. Men Barack klarte brasene og fikk 2.AK. Manglet reis og en støkk i 3.slipp gjorde at 1. glapp.

17-22. mars
Har ligget på hytta i ei knapp uke og trent og kost oss. Mange fine situasjoner på hundene (Taiga, Bonnie, Cava og Barack). Bonnie står nå veldig stødig så lenge fuglen holder seg i ro, men førfølger hvis jeg ikke er der og får stoppet henne. Cava står også intenst og stødig, men tjuvreiser når jeg nærmer meg. Så der har vi et problem!! Men Cava sekunderer så det er bra, det gjør nemlig ikke far Barack.

18.mars:
Flott treningsdag i fjellet. Førpåskevær og knallføre. Var ute med Barack og Cava fra morgenen. fortsatt litt lett fugl, men Barack fikk 3 fine situasjoner. Han er jo rolig i oppflukt både med og uten fløyte. Cava går jo mer enn godt nok til premiering i UK, men vi mangler litt kontrollerte situasjoner.
Var ute med Taiga og Bonnie i ettermiddag/kveld. Fikk nå 3 situasjoner på Bonnie med kontroll i lina. Artig, står veldig stilig så lenge rypa holder. Taiga fungerte også utmerket nå, 4-5 stander med komplett ro, 1 der en streng dommer ville sagt "takk for idag" :-). Hadde dessverre ikke med kamera idag!


16. mars 2015.
Da har vi startet på prøve både i Haltdalen (TJFF) og i Ålen (NBK) uten å
lykkes. Taiga binder seg fortsatt litt til meg i forhold trening, så dette preger søket og dermed blir hun ikke like effektiv mht å finne fugl. Prøver igjen sammen Barack på Røros til helga, men da er det slutt. Da må vi heller satse på ungdommene.
    
25.februar: Jakt
Vi drar da tgil fjells igjen for å få med oss de siste jaktdagene. Det trues nå med at rypa vil havne på Rødlista for truede arter, men det er veldig bra vinterbestand på Vauldalen, så en eller 2 i resultat kan vi unne oss!
Er nesten mere bekymjtet for Heilo og Rødstilk. Før satt de på hver en stein på om sommeren, de siste årene har de nesten ikke vært å se.

13. Februar-15, Løpetid på Taiga
I optimismen etter vellykket kneoperasjon på Taiga, meldte vi oss på 2 dager hos Stjørna 21.-22.2. Så starter hun selvfølgelig med løpetid sist helg, og da må vi bare trekke oss. Vanligvis har løpetidene gjerne blitt forskjøvet med 2 måneder etter valpekull, men denne gang ble det bare 1 måned forskyvning. Dumt, men sånn er det bare.
Ellers er Bonnie og Cava i fin form, turer hver dag ilagt dressurøvelser. Bonnie lyder godt på fløyta og setter seg flott på avstand. Cava litt tregere akkurat nå, vil gjerne inn til meg før hun setter seg. 
Nå blir det vinterferie og skiturer i bånd på de to små, så får vi se om vi kan leie opp i Taiga's stand for å få noen kontrollerte situasjoner.


18.januar 2015
Så er valpene snart et halvt år (i morra) og de må vel nå kalles unghunder. Vår Bonnie er nå 19 kg og like høy som sin mor, fikk melding om at Kylah var 17,5. Taiga er ca 21-22 kg vanligvis, så tror nok noen av valpene blir større (tyngre) enn sin mor. Vi forer fortsatt stort sett med valpefor, men blander Troll og Labb samt også av og til litt voksenfor. Dette for å venne de til litt forskjellig. Forer nå vanligvis 2 ganger, morgen og ettermiddag, med hovedmåltidet på ettermiddag. Når vi er på tur får de ofte litt hundepølse/lunsjpakke underveis. Er imidlertid litt nøye på å ikke fore for nært opp til trening/tur. regelen sier 2 timer før og etter, men det kommer litt an på mengden også, iallefall etter turen. Her på Byneset er det for lite snø til skitur, så det blir turer med piggsko, men det er lett å løpe for hundene. Kommer en opp i marka så er det fort 40 cm snø og fine forhold.Bildet idag i ettermiddagssol ble vel farget!

28.desember-14
Vi har nå vært på fjellet i vel en uke og feiret jul. Litt lite og løs snø, men det går bra på ski, men etterhvert er det tungt for valpene i skogen. Har stort sett vært kaldt, 15-20 minus, men vindstille og vi har vært på tur 2-3 timer hver dag. I starten var rypene "snille" og trykte godt, etterhvert er de nå mere sky og letter på avstand, men noen trykker fortsatt og både Cava og Bonnie finner dem og står ganske så stødig. Blir nok endel med i oppflukten, men spesielt Bonnie bryter av fort og kommer tilbake på setet. Prøver da å la dem utrede grundig og holder dem i ro før vi går videre. Både Cava og Bonnie har stor jaktlyst og søker selvstendig og etter forholdene (tungt) meget godt. Bonnie er lenger frem i terrenget enn Cava, men hun har til gjengjeld større bredde og revierer derfor bedre. Hun finner derfor fugl der Bonnie har gått forbi. Artig å følge 2 såpass forskjellige unghunder og se hva som bor i dem.
Taiga er med å går i sele/bånd. Trekker og drar og det virker som foten tåler det godt. Vi er derfor fortsatt veldig optimistisk.
    
14. Desember-14
Da er snart 8 uker gått etter kneoperasjonen. En tålmodsprøve, men resultatet ser ut til å bli veldig bra. Taiga har vært i bånd hele tiden, men i de siste 14 dagene i langline med på stadig lengre turer. Hun går nå på foten uten at jeg ser at hun halter og hun bruker den aktivt. Skal på "kontroll" i morra og da får vi høre hva veterinæren som opererte mener.  

22. oktober-14
Det ble en litt uvanlig sommer og høst og lite tid til å oppdatere hjemmesida. Noe er lagt inn om valpekullet som ble født 19.7 se egen side) (litt av en gebursdagsgave, 9 valper fra Taiga). Disse skulle da leveres i jaktuka (ca 13.9), så hovedjakta med jaktlaget måtte avlyses slik at vi fikk en ordentlig levering av valpene til sine nye eiere. Det har da gått greit og tilbakemeldingene gode så langt. Fikk tid til et par dagers reinsjakt i Lesja innimellom at Berit passet valper, så da fikk vi ei simle. Senere har også ei elgkvige gått over i de evige jaktmarker. Nå venter bare storoksen.
Ingen jaktprøver eller dømming i høst, men endel 3-4 timers jaktturer på Vauldalen har det blitt utover høsten. Så ble det bråstopp for 2 uker siden da Taiga skadet kneet på bakre venstre fot på jakt.Taiga er nå nyoperert, nå blir det ro i 2 måneder, deretter 1 måned rolig opptrening (i bånd). Etter kneskaden ble kneskjela skjøvet en liten cm ut av posisjon. Hun har siden gått på 3 bein. Per Engum på Stjørdal Dyreklinikk mente det var mulig å operere og det ble da gjort idag. Nytt leddbånd ble lagt utenpå det originale som var strekt og boltet fast i leggbeinet. Foreløpig er hun dopet ned, men så blir det antibiotika og smertestillende. Troen på at det skal bli bra igjen er der. Får si som Aksel, VM er ikke avskrevet ennå!
Da blir det å satse på ungdommen, Bonnie og Cava er klar.7.juli: Gratulerer til Barack med CACIB!
Barack og Ruth deltok på NKK-utstillinga på Leangen 5.7 og tok NKK-Certet igjen. Ble rangert etter Vimur til Nymark, men da denne allerede er internasjonal Champion så fikk Barack CERT og da også CACIB. Det er det høyeste man kan oppnå i Norge, så nå kan han ikke "få mer i Norge" av kvalitetsutmerkelser.  

20.juni:
Nå er Taiga ca 5 uker på veg og vi begynner vel å se på henne at det er valper på gang. Har lagt seg ut litt rundt brystet, og oppfører seg litt annerledes enn vanlig. Kan selvfølgelig fortsatt "lure oss" med innbilt, men tror nok dette er "ekte vare". :-)
Dere som er interessert kan jo kikke litt på en omtale av far Maddox:
http://fuglehundfoto.com/?page_id=313

16.JUNI-14:
Da er Barack blitt far til 10 valper i Finland, 7 hanner og 3 tisper. Både mor og valper har det fint (se bilde under). 

11.juni: Lauvåsens Barack skal snart bli far!!  
I påska hadde Barrack besøk fra Finland, ei "helirsk" tispe ved navn Ailigaslammen AURA, var på besøk etter å ha kjørt 140 mil. Det ble to parringer på hhv mandag 14.4 og onsdag 16.4 før de dro hjem igjen nye 140 mil. Tøft gjort og nå ser det ut til at de traff veldig godt. Både ultralyd og røntgen tyder på et stort kull, kanskje hele 12 valper!!
Aura er en spennende tispe som ifølge oppdretter Katahrina Roiha i Utsjok har utmerkede kvaliteter på jakt. Eier bor i midtre Finland og har ikke fått dokumentert henne på prøve, men hun har vært flere ganger i Utsjok-området og blitt jaktet med. Ruth hadde henne boende hos seg i 2 dager, og jeg besøkte dem i Budalen under parringen og inntrykket var ei svært trivelig tispe gemyttmessig, rolig og avbalansert og kom deg i møte med glade signaler.Jeg skal ha en parringsvalp fra kullet (tispe) og det skal bli interessant å se dette an. I stamtavla finnes i 4 og 5 ledd flere felles aner for Barack og Aura fra Irland (Monruad og Lusca-kennelene) og bak Aura er det også endel norske/svenske aner (American Princess/Steinfossens Rocky, Småbergas og Janås-blod). I og med at det sannsynligvis blir såpass mange valper er eier/oppdretter åpen for interesse også fra Norge. Ta eventuelt kontakt med meg eller Katahrina (kataroiha@gmail.com)15.5.2014
Da er det parring på gang mellom Taiga og Maddox. Følg med på egen side "2014 Taiga-Maddox"

4-6.april: Gratulerer så mye til Lauvåsens Celtic Spirit!! Hun fikk 1.AK på fredag og 2.AK på lørdag på Geilo.  Gratulere selvfølgelig også til eier og fører Jan Erik Faugstadmo som endelig lyktes med en hund som har vært nært høyeste premie mange ganger, men har manglet det lille ekstra. Spirit er en vilfinner av rang med mange premier.

Prøvesesongen våren 2014:
Startet sesongen med store forhåpninger tilk Taiga, men vi har desverre ikke lyktes med å få premie.Oppnådde imidlertid å se henne vise seg fram som jeg vet hun kan søksmessig på Tolga 13.4, men dessverre måtte hun gå noen meter etter rypene som var veldig lette denne dagen. Men kritikken var vi fornøyd med :"Taiga går ut i stor fart, lett fin stil og aksjon. Jakter meget godt i medvind og får mye terreng med seg på begge sider. God kontakt. Senere går Taiga glimrende i mere uaoversiktlig terreng, med god kontakt. Får mye terreng med seg. Stand, når fører og dommer nærmer seg, justerer Taiga seg framover. Ryper letter og Taiga er for urolig og må utgå. 0 pr AK. 50 minutt. 5-6-6-4-4-4, Bjørn Smistad.

25.mars 2014
Da har vi stilt Taiga en dag i Ålen og en dag på Røros, der også Barack var med på samme parti. Begge hundene går jo til 1.pr (5-5-6-4-4-4) og får mye skryt, spesielt Barack, men vi lykkes ikke i fugl.I ålen hadde Taiga 2 sjanser, men begge gang var fuglen lett og gikk før vi rakk fram. På Pantslåtten i Røros var det veldig dårlig med fugl. Ingen premieringer på partiet jeg dømte der på lørdag, og når vi gikk på samme terreng dagen etter var det like dårlig. Så nå håper vi på bedre muligheter i helga i Haltdalen 🙂

12.03.2014
GRATULERE MED DAGEN TIL MOLLY-JÆGER KULLET!! 4 ÅR IDAG. 😀
Vi feiret med en tur på marka for å avslutte fellefangsten, og jaggu hang det ikke en der. Stor hannmår på 1,6 kg. Da blir det kanskje levelig for røykyllingene til sommeren!!

Uke 10/11-14
Har vært en liten uke på hytta med ulike aktiviteter, med familie og hunder. Har en mårfelle oppe, men uten resultat så langt. Det ble noen fisker på isen på Sandtjønna og Ruttjønna, men ikke den store fangsten. Men turene gav mange fine fuglsituasjoner for Taiga, delvis på meget snill rype. Vi holder nå stort sett i "RIOS", men det koker over enkelte ganger. Fikk fint bilde av Taiga i stand (se nedenfor).

25.-26.januar-14:
Jakttur i Hessdalen. Dessverre kuling i fjellet og lett snøfokk, men noe bedre nede i bjørkeskogen. Taiga går iherdig i blandet føre og står på i 3-4 timer i fokk og 12 minus. Lite rype å se i dette været.

Uke 3-14 Hytta i Vauldalen:
Berit og jeg er her sammen Taiga og har Barack på besøk. Dessverre litt for kaldt (-13) og vind og snø (Real-feel -22), så idag har vi ikke sett en eneste rype. Hundene har jobbet godt, har hatt markeringer, men vi ser ikke fuglen i snødisen. Har vært ute 2-3 timer hver dag. Ser etterhvert noen flokker på 10-15 ryper som letter foran hundene. Begge hundene jobber godt, men er litt plaget av ising på labbene og i pelsen.

25.mars 2014
Da har vi stilt Taiga en dag i Ålen og en dag på Røros, der også Barack var med på samme parti. Begge hundene går jo til 1.pr (5-5-6-4-4-4) og får mye skryt, spesielt Barack, men vi lykkes ikke i fugl.I ålen hadde Taiga 2 sjanser, men begge gang var fuglen lett og gikk før vi rakk fram. På Pantslåtten i Røros var det veldig dårlig med fugl. Ingen premieringer på partiet jeg dømte der på lørdag, og når vi gikk på samme terreng dagen etter var det like dårlig. Så nå håper vi på bedre muligheter i helga i Haltdalen 🙂

12.03.2014
GRATULERE MED DAGEN TIL MOLLY-JÆGER KULLET!! 4 ÅR IDAG. 😀
Vi feiret med en tur på marka for å avslutte fellefangsten, og jaggu hang det ikke en der. Stor hannmår på 1,6 kg. Da blir det kanskje levelig for røykyllingene til sommeren!!

Uke 10/11-14
Har vært en liten uke på hytta med ulike aktiviteter, med familie og hunder. Har en mårfelle oppe, men uten resultat så langt. Det ble noen fisker på isen på Sandtjønna og Ruttjønna, men ikke den store fangsten. Men turene gav mange fine fuglsituasjoner for Taiga, delvis på meget snill rype. Vi holder nå stort sett i "RIOS", men det koker over enkelte ganger. Fikk fint bilde av Taiga i stand (se nedenfor).

25.-26.januar-14:
Jakttur i Hessdalen. Dessverre kuling i fjellet og lett snøfokk, men noe bedre nede i bjørkeskogen. Taiga går iherdig i blandet føre og står på i 3-4 timer i fokk og 12 minus. Lite rype å se i dette været.

Uke 3-14 Hytta i Vauldalen:
Berit og jeg er her sammen Taiga og har Barack på besøk. Dessverre litt for kaldt (-13) og vind og snø (Real-feel -22), så idag har vi ikke sett en eneste rype. Hundene har jobbet godt, har hatt markeringer, men vi ser ikke fuglen i snødisen. Har vært ute 2-3 timer hver dag. Ser etterhvert noen flokker på 10-15 ryper som letter foran hundene. Begge hundene jobber godt, men er litt plaget av ising på labbene og i pelsen.

Nyttårshelga 13/14:
Var her på Vauldalen i ei uke og hadde flotte treningsforhold. Passe med snø, fin temp og snille ryper. Taiga har hatt 4-5 fuglesituasjoner hver dag og fungerer tildels utmerket. Respekterer stort sett hver gang. Rart om vi ikke skal få vist fram dette i løpet av vinteren.

Oktober-november-13
Vi har hatt Lauvåsens Ludvig fra Oslo på besøk i vel en måned. Hovedhensikten var å strømme han på klovvilt etter at han i Oslo har vist interesse for rådyr. Her i Vauldalen har vi masse rein, så vi fikk strømmet ham på det flere ganger, men om det også hjelper for rådyr er usikkert. Prøvde ham selvfølgelig også endel på jakttrening, og søksmessig er han tildels meget god, men kan bli litt vidløftig og går ut av hånd til tider. Gikk opp i stand i bånd flere ganger for Taiga, og hadde også et par korte egne stander. Måtte ha jobbet mere for å fått ham helt i orden. Nå er han tilbake i Oslo til Inger og Frank. Takk for lånet.

Jakta 2013:
Flott tur til Finnmark sammen jaktlaget med jakting ved Iesjavvre og Skibotndalen. Ikke all verdens med rype, men flott vær, fine forhold og mange fine situasjoner både på Taiga og Molly.
Senere har vi jaktet en god del i Vauldalen ut over hele oktober og november. Brukbart med fugl her også, spesielt etterhvert utover i november.

Jaktprøvehøsten 2013:
Startet med Molly i Tydal. Gikk videre på søk første dag, mye støkk og ramp, men Molly berget gjennom uten minus og et meget godt søk. I finalen gikk hun utmerket i første slipp, også nå en masse støkk og ramp på de øvrige. Ingen fuglearbeid så langt når Molly finnes i liggende stand i et trangt dalsøkk hvor andre har "herjet" med fugl tidligere. Når jeg kommer til letter enkeltrype 15 meter bak og tilside, og vi får det ikke godkjent. Dermed over å ut. Bare 1 premiering i hele finalen, så det var nok vanskelig. Startet senere på Kongsvold, men ble litt forsiktig i starten å røk ut.
Taigastartet også både på skog og høyfjell, men hun har fortsatt sine uvaner når det gjelder prøve. Rampet både i Verdal på skog og på Saltfjellet like før jakta. Så da må vi trene dressur.
Gikk sammenBarack på Kongsvoll, og han endte opp med en 2.AK. Jeg mener dette var feil. Han gikk glimrende hele dagen (også ifølge dommer), hadde et flott fuglearbeid i 1.slipp. Så i 3.slipp og neste 60 minutt, kommer han i stor fart ned lia, tverrvender og er i ferd med å kaste seg inn i en stand, men rypa letter 1 meter fra ham og han klapper i bakken. Dommer sier støkk, jeg mener det var et arbeidsuhell, og at han egentlig hadde kontroll.


6. og 7.april: Gratulere til Barack med 2.AK i Storlidalen og til "Pride and Joy" med 3.AK i Tydal.
For Barack var det bare en litt tung start som ødela for 1. Pride og Solfrid var nok litt skuffet, det ble en litt rotat situasjon med makker ol, men de prøver igjen på Dovre. Det gjør også Barack. Kanskje får de selskap av Taiga også, nå som det gikk som sagt nedenfor med Molly.

MOLLY GIKK TOM!
Det ble ingen valper på Molly i denne omgang, hun er tom ifølge veterinær. Og vi som hadde gledet oss og lagt opp løpet etter det. Skuffet er nok også mange valpekjøpere som hadde meldt seg interessert og begynt å tenke på valp i juni. De av dere som vil tenke på andre kull må gjerne ta kontakt så skal jeg prøve å gi litt råd! Her blir det nå tidligst valper i desember!

Rørosprøve og Nordenfjeldskes prøve på Kvikne,
Taiga startet båpde på Røros og Kvikne en dag. På Røros gikk hun godt så lenge det varte. Knallstand imot oss, ryper letter rundt henne på flere kanter og hun blir litt for urolig, setter seg etter 10-15 meter og utslått 😥.
Kvikne helga etter var slippet i et steinete høgfjelllandskap og da funka ikke søket. Litt tilbake til ujevnhet og å følge med meg og makker, så det ble bare et slipp.


1.3-3.3 Lifjellprøven
Tross stormvarsler for Midt-Norge, kjørte vi opp på torsdag. Fredag starter vi i AK med Taiga og det ble vørmessig en flott dag. Taiga som har vørt stødigheten selv på trening søksmessig, ble nå litt ujevn og opptatt av å følge med meg. Men fugl finner hun som en av de få på partiet, og dermed ble det en 3.AK.
Stilte Molly i VK-kval lørdag
med full storm i fjellet så slippet ble et bingo i stiv kuling i furuskogen. Vi ble dømt ut for manglende format( !?), så da ble det retur til byen.

Jaktvinteren 2013:
februar måned ble stort sett brukt til trening når vi har vørt på fjellet. Synes ikke det er riktig å skyte så mye i et år med fredninger og sterke begrensninger på jakta. Men i Vauldalen har det vært bra med fugl i terrengene rundt hytta, så det har blitt mange fine treningsturer med Taiga og Molly. Molly ble parret (inseminert) med Fagermoas Dino den 14.2, så da får vi se om det blir valper uti april (17.4).

25.-27.1 2013 Jakttur i Hessdalen
3 fine jaktturer i Hessdalen i helga. Flott føre og spesielt fredag og tildels lørdag var det fine forhold. Ikke allverdens med rype, men hadde 2-3 stander på snill (!!) rype alle dagene- Spesielt Taiga (med nystartet løpetid) var flink både søksmessig og i fugl, og lørdag fikk vi felt en rype for henne.

24.1.2013: Taiga starter med løpetid. Da kommer vel Molly om 4-5 dager!
Vi har da bestilt hannhund til Molly og da kommer vel hennes 2 kull ca 12.april. Valget falt på INT NORD UCH NORDV-06 Fagermoa's Dino ( https://www.nkk.no/nkk/dw/openPage/hundIndex.html?HUID=14282%2F02 ) etter Irskesjøens D'Zento og Lauvåsens Diana. En flott hannhund der vi får tilbake litt av vårt gamle blod med Diana. Dino er en meget behagelig hund i vesen og gemytt og har en flott HD-indeks (ca 112). Se forøvrig informasjon under Hjemmesida over.

UKE 1 2013:
Har feiret nyttår på hytta og hadde ei flott uke på det nye året. Trøndelag er stort sett snøbart, men på Vauldalen er det godt med snø og vi hadde noen flotte turer, nesten hver dag. Bra med ryper, nesten utrolig bra etter høstens sjokkmeldinger og fredninger. Hadde en tur på torsdag der vi i løpet av 2-3 timer hadde 15 (!!!) stander. Både Taiga og Molly var løse samtidig og de vekselvis sto og sekunderte hverandre så det var en fryd. Etter å ha korrigert Taiga litt i starten, så var hun eksemplarisk rolig i oppfluktene, så dette lover bra. Er også en skikkelig stayer søksmessig for tiden. 

25.mars 2014
Da har vi stilt Taiga en dag i Ålen og en dag på Røros, der også Barack var med på samme parti. Begge hundene går jo til 1.pr (5-5-6-4-4-4) og får mye skryt, spesielt Barack, men vi lykkes ikke i fugl.I ålen hadde Taiga 2 sjanser, men begge gang var fuglen lett og gikk før vi rakk fram. På Pantslåtten i Røros var det veldig dårlig med fugl. Ingen premieringer på partiet jeg dømte der på lørdag, og når vi gikk på samme terreng dagen etter var det like dårlig. Så nå håper vi på bedre muligheter i helga i Haltdalen 🙂

12.03.2014
GRATULERE MED DAGEN TIL MOLLY-JÆGER KULLET!! 4 ÅR IDAG. 😀
Vi feiret med en tur på marka for å avslutte fellefangsten, og jaggu hang det ikke en der. Stor hannmår på 1,6 kg. Da blir det kanskje levelig for røykyllingene til sommeren!!

Uke 10/11-14
Har vært en liten uke på hytta med ulike aktiviteter, med familie og hunder. Har en mårfelle oppe, men uten resultat så langt. Det ble noen fisker på isen på Sandtjønna og Ruttjønna, men ikke den store fangsten. Men turene gav mange fine fuglsituasjoner for Taiga, delvis på meget snill rype. Vi holder nå stort sett i "RIOS", men det koker over enkelte ganger. Fikk fint bilde av Taiga i stand (se nedenfor).

25.-26.januar-14:
Jakttur i Hessdalen. Dessverre kuling i fjellet og lett snøfokk, men noe bedre nede i bjørkeskogen. Taiga går iherdig i blandet føre og står på i 3-4 timer i fokk og 12 minus. Lite rype å se i dette været.

Uke 3-14 Hytta i Vauldalen:
Berit og jeg er her sammen Taiga og har Barack på besøk. Dessverre litt for kaldt (-13) og vind og snø (Real-feel -22), så idag har vi ikke sett en eneste rype. Hundene har jobbet godt, har hatt markeringer, men vi ser ikke fuglen i snødisen. Har vært ute 2-3 timer hver dag. Ser etterhvert noen flokker på 10-15 ryper som letter foran hundene. Begge hundene jobber godt, men er litt plaget av ising på labbene og i pelsen.

Nyttårshelga 13/14:
Var her på Vauldalen i ei uke og hadde flotte treningsforhold. Passe med snø, fin temp og snille ryper. Taiga har hatt 4-5 fuglesituasjoner hver dag og fungerer tildels utmerket. Respekterer stort sett hver gang. Rart om vi ikke skal få vist fram dette i løpet av vinteren.

Oktober-november-13
Vi har hatt Lauvåsens Ludvig fra Oslo på besøk i vel en måned. Hovedhensikten var å strømme han på klovvilt etter at han i Oslo har vist interesse for rådyr. Her i Vauldalen har vi masse rein, så vi fikk strømmet ham på det flere ganger, men om det også hjelper for rådyr er usikkert. Prøvde ham selvfølgelig også endel på jakttrening, og søksmessig er han tildels meget god, men kan bli litt vidløftig og går ut av hånd til tider. Gikk opp i stand i bånd flere ganger for Taiga, og hadde også et par korte egne stander. Måtte ha jobbet mere for å fått ham helt i orden. Nå er han tilbake i Oslo til Inger og Frank. Takk for lånet.

Jakta 2013:
Flott tur til Finnmark sammen jaktlaget med jakting ved Iesjavvre og Skibotndalen. Ikke all verdens med rype, men flott vær, fine forhold og mange fine situasjoner både på Taiga og Molly.
Senere har vi jaktet en god del i Vauldalen ut over hele oktober og november. Brukbart med fugl her også, spesielt etterhvert utover i november.

Jaktprøvehøsten 2013:
Startet med Molly i Tydal. Gikk videre på søk første dag, mye støkk og ramp, men Molly berget gjennom uten minus og et meget godt søk. I finalen gikk hun utmerket i første slipp, også nå en masse støkk og ramp på de øvrige. Ingen fuglearbeid så langt når Molly finnes i liggende stand i et trangt dalsøkk hvor andre har "herjet" med fugl tidligere. Når jeg kommer til letter enkeltrype 15 meter bak og tilside, og vi får det ikke godkjent. Dermed over å ut. Bare 1 premiering i hele finalen, så det var nok vanskelig. Startet senere på Kongsvold, men ble litt forsiktig i starten å røk ut.
Taigastartet også både på skog og høyfjell, men hun har fortsatt sine uvaner når det gjelder prøve. Rampet både i Verdal på skog og på Saltfjellet like før jakta. Så da må vi trene dressur.
Gikk sammenBarack på Kongsvoll, og han endte opp med en 2.AK. Jeg mener dette var feil. Han gikk glimrende hele dagen (også ifølge dommer), hadde et flott fuglearbeid i 1.slipp. Så i 3.slipp og neste 60 minutt, kommer han i stor fart ned lia, tverrvender og er i ferd med å kaste seg inn i en stand, men rypa letter 1 meter fra ham og han klapper i bakken. Dommer sier støkk, jeg mener det var et arbeidsuhell, og at han egentlig hadde kontroll.


6. og 7.april: Gratulere til Barack med 2.AK i Storlidalen og til "Pride and Joy" med 3.AK i Tydal.
For Barack var det bare en litt tung start som ødela for 1. Pride og Solfrid var nok litt skuffet, det ble en litt rotat situasjon med makker ol, men de prøver igjen på Dovre. Det gjør også Barack. Kanskje får de selskap av Taiga også, nå som det gikk som sagt nedenfor med Molly.

MOLLY GIKK TOM!
Det ble ingen valper på Molly i denne omgang, hun er tom ifølge veterinær. Og vi som hadde gledet oss og lagt opp løpet etter det. Skuffet er nok også mange valpekjøpere som hadde meldt seg interessert og begynt å tenke på valp i juni. De av dere som vil tenke på andre kull må gjerne ta kontakt så skal jeg prøve å gi litt råd! Her blir det nå tidligst valper i desember!

Rørosprøve og Nordenfjeldskes prøve på Kvikne,
Taiga startet båpde på Røros og Kvikne en dag. På Røros gikk hun godt så lenge det varte. Knallstand imot oss, ryper letter rundt henne på flere kanter og hun blir litt for urolig, setter seg etter 10-15 meter og utslått 😥.
Kvikne helga etter var slippet i et steinete høgfjelllandskap og da funka ikke søket. Litt tilbake til ujevnhet og å følge med meg og makker, så det ble bare et slipp.


1.3-3.3 Lifjellprøven
Tross stormvarsler for Midt-Norge, kjørte vi opp på torsdag. Fredag starter vi i AK med Taiga og det ble vørmessig en flott dag. Taiga som har vørt stødigheten selv på trening søksmessig, ble nå litt ujevn og opptatt av å følge med meg. Men fugl finner hun som en av de få på partiet, og dermed ble det en 3.AK.
Stilte Molly i VK-kval lørdag
med full storm i fjellet så slippet ble et bingo i stiv kuling i furuskogen. Vi ble dømt ut for manglende format( !?), så da ble det retur til byen.

Jaktvinteren 2013:
februar måned ble stort sett brukt til trening når vi har vørt på fjellet. Synes ikke det er riktig å skyte så mye i et år med fredninger og sterke begrensninger på jakta. Men i Vauldalen har det vært bra med fugl i terrengene rundt hytta, så det har blitt mange fine treningsturer med Taiga og Molly. Molly ble parret (inseminert) med Fagermoas Dino den 14.2, så da får vi se om det blir valper uti april (17.4).

25.-27.1 2013 Jakttur i Hessdalen
3 fine jaktturer i Hessdalen i helga. Flott føre og spesielt fredag og tildels lørdag var det fine forhold. Ikke allverdens med rype, men hadde 2-3 stander på snill (!!) rype alle dagene- Spesielt Taiga (med nystartet løpetid) var flink både søksmessig og i fugl, og lørdag fikk vi felt en rype for henne.

24.1.2013: Taiga starter med løpetid. Da kommer vel Molly om 4-5 dager!
Vi har da bestilt hannhund til Molly og da kommer vel hennes 2 kull ca 12.april. Valget falt på INT NORD UCH NORDV-06 Fagermoa's Dino ( https://www.nkk.no/nkk/dw/openPage/hundIndex.html?HUID=14282%2F02 ) etter Irskesjøens D'Zento og Lauvåsens Diana. En flott hannhund der vi får tilbake litt av vårt gamle blod med Diana. Dino er en meget behagelig hund i vesen og gemytt og har en flott HD-indeks (ca 112). Se forøvrig informasjon under Hjemmesida over.

UKE 1 2013:
Har feiret nyttår på hytta og hadde ei flott uke på det nye året. Trøndelag er stort sett snøbart, men på Vauldalen er det godt med snø og vi hadde noen flotte turer, nesten hver dag. Bra med ryper, nesten utrolig bra etter høstens sjokkmeldinger og fredninger. Hadde en tur på torsdag der vi i løpet av 2-3 timer hadde 15 (!!!) stander. Både Taiga og Molly var løse samtidig og de vekselvis sto og sekunderte hverandre så det var en fryd. Etter å ha korrigert Taiga litt i starten, så var hun eksemplarisk rolig i oppfluktene, så dette lover bra. Er også en skikkelig stayer søksmessig for tiden. 

      Nyttårshelga 13/14:
Var her på Vauldalen i ei uke og hadde flotte treningsforhold. Passe med snø, fin temp og snille ryper. Taiga har hatt 4-5 fuglesituasjoner hver dag og fungerer tildels utmerket. Respekterer stort sett hver gang. Rart om vi ikke skal få vist fram dette i løpet av vinteren.

Oktober-november-13
Vi har hatt Lauvåsens Ludvig fra Oslo på besøk i vel en måned. Hovedhensikten var å strømme han på klovvilt etter at han i Oslo har vist interesse for rådyr. Her i Vauldalen har vi masse rein, så vi fikk strømmet ham på det flere ganger, men om det også hjelper for rådyr er usikkert. Prøvde ham selvfølgelig også endel på jakttrening, og søksmessig er han tildels meget god, men kan bli litt vidløftig og går ut av hånd til tider. Gikk opp i stand i bånd flere ganger for Taiga, og hadde også et par korte egne stander. Måtte ha jobbet mere for å fått ham helt i orden. Nå er han tilbake i Oslo til Inger og Frank. Takk for lånet.

Jakta 2013:
Flott tur til Finnmark sammen jaktlaget med jakting ved Iesjavvre og Skibotndalen. Ikke all verdens med rype, men flott vær, fine forhold og mange fine situasjoner både på Taiga og Molly.
Senere har vi jaktet en god del i Vauldalen ut over hele oktober og november. Brukbart med fugl her også, spesielt etterhvert utover i november.

Jaktprøvehøsten 2013:
Startet med Molly i Tydal. Gikk videre på søk første dag, mye støkk og ramp, men Molly berget gjennom uten minus og et meget godt søk. I finalen gikk hun utmerket i første slipp, også nå en masse støkk og ramp på de øvrige. Ingen fuglearbeid så langt når Molly finnes i liggende stand i et trangt dalsøkk hvor andre har "herjet" med fugl tidligere. Når jeg kommer til letter enkeltrype 15 meter bak og tilside, og vi får det ikke godkjent. Dermed over å ut. Bare 1 premiering i hele finalen, så det var nok vanskelig. Startet senere på Kongsvold, men ble litt forsiktig i starten å røk ut.
Taigastartet også både på skog og høyfjell, men hun har fortsatt sine uvaner når det gjelder prøve. Rampet både i Verdal på skog og på Saltfjellet like før jakta. Så da må vi trene dressur.
Gikk sammenBarack på Kongsvoll, og han endte opp med en 2.AK. Jeg mener dette var feil. Han gikk glimrende hele dagen (også ifølge dommer), hadde et flott fuglearbeid i 1.slipp. Så i 3.slipp og neste 60 minutt, kommer han i stor fart ned lia, tverrvender og er i ferd med å kaste seg inn i en stand, men rypa letter 1 meter fra ham og han klapper i bakken. Dommer sier støkk, jeg mener det var et arbeidsuhell, og at han egentlig hadde kontroll.


6. og 7.april: Gratulere til Barack med 2.AK i Storlidalen og til "Pride and Joy" med 3.AK i Tydal. For Barack var det bare en litt tung start som ødela for 1. Pride og Solfrid var nok litt skuffet, det ble en litt rotat situasjon med makker ol, men de prøver igjen på Dovre. Det gjør også Barack. Kanskje får de selskap av Taiga også, nå som det gikk som sagt nedenfor med Molly.

MOLLY GIKK TOM!
Det ble ingen valper på Molly i denne omgang, hun er tom ifølge veterinær. Og vi som hadde gledet oss og lagt opp løpet etter det. Skuffet er nok også mange valpekjøpere som hadde meldt seg interessert og begynt å tenke på valp i juni. De av dere som vil tenke på andre kull må gjerne ta kontakt så skal jeg prøve å gi litt råd! Her blir det nå tidligst valper i desember!

Rørosprøve og Nordenfjeldskes prøve på Kvikne,
Taiga startet båpde på Røros og Kvikne en dag. På Røros gikk hun godt så lenge det varte. Knallstand imot oss, ryper letter rundt henne på flere kanter og hun blir litt for urolig, setter seg etter 10-15 meter og utslått 😥.
Kvikne helga etter var slippet i et steinete høgfjelllandskap og da funka ikke søket. Litt tilbake til ujevnhet og å følge med meg og makker, så det ble bare et slipp.


1.3-3.3 Lifjellprøven
Tross stormvarsler for Midt-Norge, kjørte vi opp på torsdag. Fredag starter vi i AK med Taiga og det ble vørmessig en flott dag. Taiga som har vørt stødigheten selv på trening søksmessig, ble nå litt ujevn og opptatt av å følge med meg. Men fugl finner hun som en av de få på partiet, og dermed ble det en 3.AK.
Stilte Molly i VK-kval lørdagmed full storm i fjellet så slippet ble et bingo i stiv kuling i furuskogen. Vi ble dømt ut for manglende format( !?), så da ble det retur til byen.

Jaktvinteren 2013:
februar måned ble stort sett brukt til trening når vi har vørt på fjellet. Synes ikke det er riktig å skyte så mye i et år med fredninger og sterke begrensninger på jakta. Men i Vauldalen har det vært bra med fugl i terrengene rundt hytta, så det har blitt mange fine treningsturer med Taiga og Molly. Molly ble parret (inseminert) med Fagermoas Dino den 14.2, så da får vi se om det blir valper uti april (17.4).

25.-27.1 2013 Jakttur i Hessdalen
3 fine jaktturer i Hessdalen i helga. Flott føre og spesielt fredag og tildels lørdag var det fine forhold. Ikke allverdens med rype, men hadde 2-3 stander på snill (!!) rype alle dagene- Spesielt Taiga (med nystartet løpetid) var flink både søksmessig og i fugl, og lørdag fikk vi felt en rype for henne.

24.1.2013: Taiga starter med løpetid. Da kommer vel Molly om 4-5 dager!
Vi har da bestilt hannhund til Molly og da kommer vel hennes 2 kull ca 12.april. Valget falt på INT NORD UCH NORDV-06 Fagermoa's Dino (https://www.nkk.no/nkk/dw/openPage/hundIndex.html?HUID=14282%2F02) etter Irskesjøens D'Zento og Lauvåsens Diana. En flott hannhund der vi får tilbake litt av vårt gamle blod med Diana. Dino er en meget behagelig hund i vesen og gemytt og har en flott HD-indeks (ca 112). Se forøvrig informasjon under Hjemmesida over.

UKE 1 2013:
Har feiret nyttår på hytta og hadde ei flott uke på det nye året. Trøndelag er stort sett snøbart, men på Vauldalen er det godt med snø og vi hadde noen flotte turer, nesten hver dag. Bra med ryper, nesten utrolig bra etter høstens sjokkmeldinger og fredninger. Hadde en tur på torsdag der vi i løpet av 2-3 timer hadde 15 (!!!) stander. Både Taiga og Molly var løse samtidig og de vekselvis sto og sekunderte hverandre så det var en fryd. Etter å ha korrigert Taiga litt i starten, så var hun eksemplarisk rolig i oppfluktene, så dette lover bra. Er også en skikkelig stayer søksmessig for tiden. Nyttårshelga 13/14:
Var her på Vauldalen i ei uke og hadde flotte treningsforhold. Passe med snø, fin temp og snille ryper. Taiga har hatt 4-5 fuglesituasjoner hver dag og fungerer tildels utmerket. Respekterer stort sett hver gang. Rart om vi ikke skal få vist fram dette i løpet av vinteren.

Oktober-november-13
Vi har hatt Lauvåsens Ludvig fra Oslo på besøk i vel en måned. Hovedhensikten var å strømme han på klovvilt etter at han i Oslo har vist interesse for rådyr. Her i Vauldalen har vi masse rein, så vi fikk strømmet ham på det flere ganger, men om det også hjelper for rådyr er usikkert. Prøvde ham selvfølgelig også endel på jakttrening, og søksmessig er han tildels meget god, men kan bli litt vidløftig og går ut av hånd til tider. Gikk opp i stand i bånd flere ganger for Taiga, og hadde også et par korte egne stander. Måtte ha jobbet mere for å fått ham helt i orden. Nå er han tilbake i Oslo til Inger og Frank. Takk for lånet.

Jakta 2013:
Flott tur til Finnmark sammen jaktlaget med jakting ved Iesjavvre og Skibotndalen. Ikke all verdens med rype, men flott vær, fine forhold og mange fine situasjoner både på Taiga og Molly.
Senere har vi jaktet en god del i Vauldalen ut over hele oktober og november. Brukbart med fugl her også, spesielt etterhvert utover i november.

Jaktprøvehøsten 2013:
Startet med Molly i Tydal. Gikk videre på søk første dag, mye støkk og ramp, men Molly berget gjennom uten minus og et meget godt søk. I finalen gikk hun utmerket i første slipp, også nå en masse støkk og ramp på de øvrige. Ingen fuglearbeid så langt når Molly finnes i liggende stand i et trangt dalsøkk hvor andre har "herjet" med fugl tidligere. Når jeg kommer til letter enkeltrype 15 meter bak og tilside, og vi får det ikke godkjent. Dermed over å ut. Bare 1 premiering i hele finalen, så det var nok vanskelig. Startet senere på Kongsvold, men ble litt forsiktig i starten å røk ut.
Taigastartet også både på skog og høyfjell, men hun har fortsatt sine uvaner når det gjelder prøve. Rampet både i Verdal på skog og på Saltfjellet like før jakta. Så da må vi trene dressur.
Gikk sammenBarack på Kongsvoll, og han endte opp med en 2.AK. Jeg mener dette var feil. Han gikk glimrende hele dagen (også ifølge dommer), hadde et flott fuglearbeid i 1.slipp. Så i 3.slipp og neste 60 minutt, kommer han i stor fart ned lia, tverrvender og er i ferd med å kaste seg inn i en stand, men rypa letter 1 meter fra ham og han klapper i bakken. Dommer sier støkk, jeg mener det var et arbeidsuhell, og at han egentlig hadde kontroll.


6. og 7.april: Gratulere til Barack med 2.AK i Storlidalen og til "Pride and Joy" med 3.AK i Tydal. For Barack var det bare en litt tung start som ødela for 1. Pride og Solfrid var nok litt skuffet, det ble en litt rotat situasjon med makker ol, men de prøver igjen på Dovre. Det gjør også Barack. Kanskje får de selskap av Taiga også, nå som det gikk som sagt nedenfor med Molly.

MOLLY GIKK TOM!
Det ble ingen valper på Molly i denne omgang, hun er tom ifølge veterinær. Og vi som hadde gledet oss og lagt opp løpet etter det. Skuffet er nok også mange valpekjøpere som hadde meldt seg interessert og begynt å tenke på valp i juni. De av dere som vil tenke på andre kull må gjerne ta kontakt så skal jeg prøve å gi litt råd! Her blir det nå tidligst valper i desember!

Rørosprøve og Nordenfjeldskes prøve på Kvikne,
Taiga startet båpde på Røros og Kvikne en dag. På Røros gikk hun godt så lenge det varte. Knallstand imot oss, ryper letter rundt henne på flere kanter og hun blir litt for urolig, setter seg etter 10-15 meter og utslått 😥.
Kvikne helga etter var slippet i et steinete høgfjelllandskap og da funka ikke søket. Litt tilbake til ujevnhet og å følge med meg og makker, så det ble bare et slipp.


1.3-3.3 Lifjellprøven
Tross stormvarsler for Midt-Norge, kjørte vi opp på torsdag. Fredag starter vi i AK med Taiga og det ble vørmessig en flott dag. Taiga som har vørt stødigheten selv på trening søksmessig, ble nå litt ujevn og opptatt av å følge med meg. Men fugl finner hun som en av de få på partiet, og dermed ble det en 3.AK.
Stilte Molly i VK-kval lørdagmed full storm i fjellet så slippet ble et bingo i stiv kuling i furuskogen. Vi ble dømt ut for manglende format( !?), så da ble det retur til byen.

Jaktvinteren 2013:
februar måned ble stort sett brukt til trening når vi har vørt på fjellet. Synes ikke det er riktig å skyte så mye i et år med fredninger og sterke begrensninger på jakta. Men i Vauldalen har det vært bra med fugl i terrengene rundt hytta, så det har blitt mange fine treningsturer med Taiga og Molly. Molly ble parret (inseminert) med Fagermoas Dino den 14.2, så da får vi se om det blir valper uti april (17.4).

25.-27.1 2013 Jakttur i Hessdalen
3 fine jaktturer i Hessdalen i helga. Flott føre og spesielt fredag og tildels lørdag var det fine forhold. Ikke allverdens med rype, men hadde 2-3 stander på snill (!!) rype alle dagene- Spesielt Taiga (med nystartet løpetid) var flink både søksmessig og i fugl, og lørdag fikk vi felt en rype for henne.

24.1.2013: Taiga starter med løpetid. Da kommer vel Molly om 4-5 dager!
Vi har da bestilt hannhund til Molly og da kommer vel hennes 2 kull ca 12.april. Valget falt på INT NORD UCH NORDV-06 Fagermoa's Dino (https://www.nkk.no/nkk/dw/openPage/hundIndex.html?HUID=14282%2F02) etter Irskesjøens D'Zento og Lauvåsens Diana. En flott hannhund der vi får tilbake litt av vårt gamle blod med Diana. Dino er en meget behagelig hund i vesen og gemytt og har en flott HD-indeks (ca 112). Se forøvrig informasjon under Hjemmesida over.

UKE 1 2013:
Har feiret nyttår på hytta og hadde ei flott uke på det nye året. Trøndelag er stort sett snøbart, men på Vauldalen er det godt med snø og vi hadde noen flotte turer, nesten hver dag. Bra med ryper, nesten utrolig bra etter høstens sjokkmeldinger og fredninger. Hadde en tur på torsdag der vi i løpet av 2-3 timer hadde 15 (!!!) stander. Både Taiga og Molly var løse samtidig og de vekselvis sto og sekunderte hverandre så det var en fryd. Etter å ha korrigert Taiga litt i starten, så var hun eksemplarisk rolig i oppfluktene, så dette lover bra. Er også en skikkelig stayer søksmessig for tiden.

Senhøst 2012:
Prøvde oss i VK på Smøla og Mjøsprøven (lavland).
Gikk videre på søk til finale på Smøla, men dessverre ble det stang ut i finalen. Stand langt ute i siste minutt, men ingen fugl kom opp i reisen. Ble så kobling, men like etter poppet rypa opp rett ved skoene våre. Så stang ut. Trenger nok trening på lavland for å få topp, men i løpet av 2 dager var vi absolutt med og fikk slipp helt til slutt på dagen uten å lykkes. Ikke all verdens med fugl der heller.
Så har vi jaktet endel på Røros med bra resultat både på Molly og Taiga. har kommet endel fugl i terrenget nå. En dag i november hadde vi siger og skriver ca 100 ryper på vingene (noen 20-30 flokker), men også enkeltryper som trykket og gav fine situasjoner.
Nå siste helga før jul hadde Molly 4 flotte stander og Taiga 1 i løpet av 3 timer. Så alt i alt er vi fornøyd med sesongen. (Rådyr har det også blitt 1 av på Byneset 🙂).

3.oktober, Budal, og så slår Barack til med 2.AK skog!
Ruth melder fra Budal at Barack har fått 2.AK på skogen idag. Gratulere. De finner fugl disse Lauvåsen-hundene!!

30.september, Haltdalen, MOLLY fikk 1.AK!
Endelig lyktes Molly med å få 1.AK. Etter 11*2.AK var det duket for en første premie i Haltdalen søndag 30.september. Om det er oppladningen med ei fin jaktuke for Molly (lite rype), ei uke på Karpathos med Berit for fører (flott), og påfølgende elgjakt (skjøt ei kvige lørdag!), er ikke godt å si, men det var herlig å ha 1.AK i boks!
Kritikken: I sidevind jakter Molly i stor fart, fin stil, og får med seg mye terreng i god kontakt med fører. Midtveis i slippet bir Molly borte og finnes etterhvert i stand. Når fører kommer til, reiser Molly kontrollert rype som letter noe til side for hunden. Rolig i oppflukt og skudd. Utreder ok. Utover dagen jakter Molly glimrende og viser oss et søk av prima kvalitet. En fremragende søker som i dag har tatt vare på sin sjanse. Apportbevis forelagt. Tildeles en velfortjent 1.pr AK. 5-6-6-4-4-4. Stig Midthjell.

25.-26.august, Kongsvoll
Så var det 2 starter på Molly, hhv lørdag og søndag. Lørdag hadde vi 4 fuglearbeid som den eneste på partiet med fugl, og ble allikevel avspist med en 2.AK på grunn av 2 tomstander på tampen. Bortdømt!! Hva er det vi egentlig er ute etter? Springere, eller viltfinnere? Under slike forhold var det ikke så veldig lurt å springe stort og flott, da ble det bare støkk på de andre, men Molly tilpasset seg forholdene å klarte fuglen. Det gjorde hun også søndag, litt treghet i reisen pga springende rype, gjorde at hun igjen fikk 2.AK. Den ellevte!!! Men vi gir oss ikke 🙂.
Pride startet også her og hadde faktisk samslipp med sin mor. Går strålende, men er føreløpig noe uerfaren i fugl, så det ble støkk.

Ruth melder fra Ljørdalen at Barack fikk 3.AK på søndag. Mer om dette senere.

17.-19. august, Snåsa
Snåsaprøven med start for Taiga og Molly 2 dager , søndagen dømte jeg. Ikke den helt store uttellingen. Varmt og dødt vær, lite fugl og se, men Molly ordnet med nok en 2.AK. Denne gangen fikk vi ikke vist reist pga at dommeren tråkket opp ryper på veg ned til standen. Eneste premie på partiet denne dagen, så hun bekrefter at hun er en viltfinner. Taiga fant også fugl, men det ble dessverre støkk og ettergåing. Her var også Pride, men heller ikke hun lyktes.

23.7
Gladmelding fra Elverum: Lauvåsens FJ Scott (Lusca-Jet) er frirøntget for HD og familien er i 100 som Kim sier. Da er 22 av Lusca's 27 valper rønget, alle med diagnosen FRI! Flott for eierne, og artig for oppdretter også.

17.juli
Så er apportprøven på Taiga II i boks. Har holdt på lenge, og på bukken vi startet med låste det seg til slutt. Skiftet til pinne påtvinnet rypevinger og dro på Sørlandet, og dermed var det gjort. Fikk tilbake lystapporten sammen med lydighet, så da vi vel var hjemme og gikk på opptint rype var alt helt perfekt. Søker, tar fint tak, kommer glad og stolt med den og avleverer sittende, korrekt. Jarle Martin godkjente dette i første forsøk.
Bra med alt som er unnagjort!

1. juli 2012:
Mange har vært på utstillig og gjort det meget godt:
Lauvåsens MJ Joe Louis (se bilde) stilte i Fauske 23.6 og fikk følgende kritikk:
Dommer Trygve Heyerdahl sier: Det er slik irsk settere skal se ut og samtidig bevege seg. Passe stor, kraftig, vellutviklet hann med godt kjønnspreg, meget god type, korrekt uttrykk, god harmonisk kropp, velstilte for- og bakben, tilstrekkelig benstamme,gode poter, korrekt farge og effektive bevegelser. Exelent, 1 Konk. CK, 1 BHK, BIM...
DEN VAR IKKE VERST HVA?!!! Gratulerer.

Lauvåsens MJ Arja, stilte på Røros 1.7, og fikk også Excellent og 1.KONK: Vigdis Nymark sier:
Passe stor tispe, meget god type. Godt skåret hode, "søtt uttrykk". Godt sammensatt kropp, bra vinklede ben. trivelig gemytt, korrekt bitt, noe framskutt skulder og overarm. God pelskvalitet, litt lite beheng.
Lauvåsens LJ Barack har vært både på Stiklestad og i Trondheim og fått nytt CERT og også Res-CACIT, så nå har han mer enn nok for Championat når 1.AK på jakt er i boks!!

Mai-12
Så er Molly og Taiga begge ferdige med løpetid. Taiga startet 7.5 og Molly noen dager senere. Ser ut som de nå følger lag, så da blir vel neste runde medio januar 2013.

Mai-12
Så er Molly og Taiga begge ferdige med løpetid. Taiga startet 7.5 og Molly noen dager senere. Ser ut som de nå følger lag, så da blir vel neste runde medio januar 2013.

27.april: Så var det TAIGA og MOLLY sin tur, hhv 3.AK og 2.AK!!

Helga 27.-29.4 dro vi til Saltfjellet (60 mil!) og Salten FHK sin jaktprøve for å dømme 2 dager og stille en dag. Tenkte å ta det som en tur og kombinere med fjelltur og isfiske etterpå. Stilte Taiga og Molly på fredag og med hvert sitt flotte fuglearbeid, ble det hhv 3.AK på Taiga og en ny 2.AK på Molly. Manglet litt i søket for å oppnå det helt store. Veldig godt fornøyd med Taiga's første premie på jaktprøve, tidligere har det vært stang ut! Var komplett rolig i oppflukt og skudd. Vanskelige ryper egentlig med lirype og skarv om en annen, men den klarte vi ! Så da var det slutt på sesongen for denne gang.

Isfisketuren i Virvassdalen etterpå ble litt hustri med vind og snøvær, så onsdag måtte vi bare komme oss ut i snøkavet. Ikke akkurat vår i fjellet selv om vi skrev 2.mai.

20. april-12: 5.VK til Kaizer og Liv Bente i Femunden:
Liv Bente gir seg ikke!. På Rolf Sevendal's minneløp ,valifisering 3-dagers VK, stilte hun opp i konkurranse med Hugo Boss, Bamsemums og en rekke kjendiser. Men Kaizer enset dem ikke og slo til me 2 fuglearbeid og en flott 5.VK. Et til fuglearbeid ble ikke r
egnet med i og med at kan ble funnet i stand etter koblingsordre! Så det var nære på, men en flott debut. I semien ble det dessverre ikke noe fugl og de gikk ikke videre. GRATULERE IGJEN!!

16.april 2012: 2. AK til Lauvåsens FJ Wapi til Johanne:
På sin 1. prøvestart slo Wapi (Lusca-Jet) og Johanne på Storslett til med en vel fortjent 2.AK på Arnøya fredag 14.april. Fikk melding etter 20 minutt og da hadde hun allerede 2 fuglearbeid. Flott prestasjon av 2 unge jenter!! Gratulerer så mye!
Kritikken: "Wapi jakter utmerket og revierer terrenget på beste måte, både i dybde og bredde i god kontakt med fører. Fester stand,reiser villig i etapper.Ryper letter og Wapi er helt rolig i oppflykt og skudd. Utreder ok. Forsetter sitt utmerkede søk.
Fester på nytt stand og presterer et komplett fuglearbeid på rype.
Modererer seg senere mye søksmessig. På slutten av dagen har Wapi mulighet på fugl. Får idag en velfortjent 2 pr. AK.
Presisjon 4 - 4, Reising 5 - 5, slipptid 53 min.
Tallkarakter 446434, Dommer- Roy Robertsen

Denne dagen startet også Kaizer (VK), Molly, Barack og Stella på Tydalsprøven, men til tross for flott vær, men litt lett fugl, ble det "bare" en 3.AK til Molly. Flott fuglearbeid, men fortsatt har hun på bremser søksmessig. Stella sprang for fort på turboføret ifølge Terje. Barack var iferd med å ordne premie, men litt uoppmerksomhet fra Ruth gjorde at han gikk litt etter, og dermed utslått.
Kaizer lå også an til noe stort. Fikk samstand med sin mer berømte bestemor Lollipop, og var akseptabelt rolig i oppflukt og skudd. Under felles utredning, får begge ny samstand et stykke unna, og ved reisingsordre fra Nina går begge villig på, Lollipop stanses når rypene letter, mens Kaizer blir for ivrig og går noe etter. Liv Bente klandrer seg i ettertid for at hun ikke fikk kommet seg opp til Kaizer før ny reisningsordre ble gitt, men sånt skjer. Lollipop og Nina var nok mere rutinerte og erfarne i en slik sammenheng. Lollipop fikk med dette 1.VK med CK. Det kunne like godt vært Kaizer med litt flaks!!

26.mars 2012:
1.AK til Lauvåsens FT Kaizer og Liv Bente:
Så har Liv Bente og Kaizer slått til igjen, og denne gang med 1.AK.På Dovre på lørdag 24.3 førte Liv Bente selv og Kaizer slo til med 2 flotte fuglearbeid og et godt søk. Så var førstepremien i boks og en opprømt Liv Bente ringte utpå kvelden og var strålende fornøyd. Det er også oppdretter og hannhundeier og vi GRATULERER !!!Imponerende av en førstegangseier og med de motbakker Liv Bente har hatt. men hun gir seg ikke!
Kritikken:
I sidevind starter Kaizer i stor fart, prima stil og aksjon. Dekker anvist terreng glimrende i god kontakt med fører. Stand. Reiser i etapper ryper. Roes akseptabelt i skudd og oppflukt. Senere ny stand, reiser ryper. Roes akseptabelt i oppflukt og skudd, utreder greit i begge situasjoner. Senere stand uten resultat. Går dagen ut og tildeles 1. pr AK. Apportbevis forevist.
Tallrekke: 5-5-6-4-4-4,
Fuglebehandling: Presisjon 4, reising 4.
Dommer: Jan Lunheim

26.mars 2012
Følgende er sakset fra Årsmeldinga i Snåsa JFF ( følg med på hjemmesida nedenfor så kommer det kanskje omtale og bilde!)
http://www.njff.no/portal/pls/portal/docs/1/56031026.PDF

Årets hund 2011:
Årets fuglehund utnevnes på grunnlag av oppnådde resultater på jaktprøver. I 2011 gikk utmerkelsen årets fuglehund til IS Lauvåsen`s She`s My Pride And Joy til Solfrid Fagerbekk som fikk 2. UK på høyfjellsprøve. Vi gratulerer!

SV Tareskogens Bruno til Kjell Tyldum fikk også 2. UK, men da She`s My Pride AndJoy var yngre ved premieringen ble hun kåret til årets hund.

20-mars 1012
GRATULERE til Lauvåsens FT Kaizer og Liv Bente med 3.AK på Femunden 17.3. Etter flere stang ut lyktes de, og premien kunne lett ha vært høyere. Kritikk og bilde kommer senere under "premiehunder".

11.mars 2012
Har vært dårlig til å oppdatere i det siste, men det skyldes vel litt at ikke alt har gått helt etter planen🤨.
Startet i Haltdalen forrige lørdag med Taiga (UK) og Molly (AK). Begge var veldig opphengt i å følge med hvor jeg var, så det var vel takken for å ha vært på kennel i 2 uker mens vi var i Vietnam/Cambodia (flott tur forresten 😀). Spesielt Taiga var lite like seg. Fikk riktignok 3 slipp, men var ut og inn, stoppet å kikket etter meg, makker og alle mulige distraksjoner. For Molly var det 2 stang ut, i første runde meldte jeg stand i det rypene lettet, men dommeren fikk ikke med seg hvor Molly var. I siste minutt sto Molly i en trang bekkedal, det så dommerne, men ikke orrhanen som fløy ut i en forkjært retning. Hadde nok ikke blitt noen 1.premie uansett, pga av litt bremser på i søket. Havnet på samme terreng dagen etter med Molly. Gikk nå meget godt, men med kun 2 fugler i lufta i løpet av dagen ble det ingen premier på partiet.

Startet så i Verdal i helga. Etter en treningstur på torsdag på hemnekjølen, var optimismen tilbake for både Taiga og Molly. Værmeldingene var dårlige, men vi kom bra igang. Molly gikk utmerket ifølge dommer, mens Taiga falt noe tilbake til forrige helgs synder. Begge mine fikk 2 runder og Taiga gikk seg noe opp, men så kom kulingen og snøfokk, og etter at Marte Møst ble søkk borte i stormen, ble det hele avlyst. Molly var nok i kontakt med fugl, men vi så den bare i et glimt i snødrevet. Så synd her var Molly godt igang. Da været var meldt likedan på søndag, fant vi det like bra å holde oss hjemme!!
Startet alle de nevnte 3 prøvedagene sammen med "Pride and Joy" til Solfrid. Hun gåtr skikkelig godt nå og virker å være veldig bevisst på jakt, men med nesten fugletomme terreng og dårlig vær og lett fugl, lyktes heller ikke hun.

Så da gikk vel UK-alderen ut for alle i Molly-Jæger-kullet uten den store premiesankingen. Pride har sin 2.UK fra i fjor høst, men med forbehold om hva som har skjedd i dag, ble vel det den eneste. Rekgner med at vi kommer sterkere igjen i AK til høsten! 🙂
allefall GRATULERE med 2-årsdagen til alle i morgen 12.mars 2012.

6.februar:
Nettopp hjemkommet fra Fjellsamling i NFK med klubbmatch. Taiga deltok i UK og gjorde sakene sine bra, men dessverre ingen fugl for noen i løpet av dagen. Så ble det poeng som avgjorde og vinneren fikk 32 av 40, mens Taiga fikk 30. Så ikke så værst!!

Nå ser vi fremover mot lysere tider og da blir det vel også noen jaktprøve-starter. Taiga blir jo AK-hund 12. mars, så vi satser på å stille i Haltdalen og Verdal de 2 første helgene mens hun ennå er i UK. Molly blir sannsynligvis også med. Denne vinteren har hun iallefall ikke "innbilt svangerskap" så da får vi se om hun er lik seg. Vi har trent litt med pistol og "plastikkrype" så da bør vi få til RIOS også på prøve.

Ellers er Lauvåsens FT Jago Whitefoot fra Lusca-Toy-kullet her på legd på grunn av allergi hos Marianne. Vi trener for tiden apport, og er endel i fjellet og søksmessig ser det veldig bra ut. Blir spennende å se etterhvert som rypa blir litt snillere.

Først skal vi imidlertid på ferie i 2 uker i Vietnam/Kambodsja fra 12-27.2. Da blir det Midtkil-ferie for hundene, der har de vært før også, unntatt Jago.


Håper endel av dere andre også satser på en liten prøvestart i løpet av vinteren, det er spennede og artig også å se sin egen hund i sammenligning med andres. Kanskje blir det også en premie?5.november 2011.:
Vi startet en dag på skog med Molly hos NGK i Hemne. Flott dag værmessig, men lite fugl på vårt parti. Molly hadde den eneste og det endte opp i en flott stand, men dessverre ingen reis (ifølge dommer). Så dermed ble det en 2.AK skog som avslutning på sesongen.

16.oktober:

Gratulere så mye til Lauvåsen's "She is My Pride and Joy" til Solfrid Fagerbakk med en 2.UK på Hemneprøven idag. Solfrid er strålende fornøyd, forholdene tatt i betraktning. Hun er da den første premierte i Molly-Jæger-kullet. Kjempeartig.
Startet gjorde også Molly mor og datter Taiga. Taiga var ikke helt lik seg, hadde muligheter på fugl, men lyktes ikke. Molly derimot gikk som vanlig godt og fikk en 2.AK etter 80 minutters slipp. Hadde et flott fuglarbeid , men manglet reis. Hvit fugl på bar mark, er ikke lett, de trykket dårlig der vi gikk høyt til fjells.

Mollykritikk: Går i særdeles god fart og stil. Får med seg mye terreng i god kontakt. 2.slipp: Går fortsatt et solid søk. Fugl letter, Molly respekterer. Senere finnes Molly i stand. Fugl letter når fører kommer til, rolig i oppflukt og skudd, Utreder greit.
3. slipp: Går fortsatt meget godt. 5-5-6-4-4-4 2.AK, Svein Bøe.


28.9 Fikk denne hilsen fra Kira (Toy-Lusca):
Hei Birger, tusen takk nok en gang for at vi fikk mulighet til å skaffe oss en flott Lauvåsen setter. Kira er rett og slett fenomenal!
Vi tilbrakte første jakthelg på hytta vår ved Store-Kvernfjellvann, der alle mente det var lite ryper. Men hun fant iallefall mang. Det samme gjorde hun da vi tilbrakte over en uke i fjellet sammen. Ikke bare fant hun ryper, men å være så sikker i stand er en fornøyelse.
Spesielt en stand vil jeg huske lenge, da var vi på vei ned fra fjellet og vi hadde vind i ryggen. Kira slo opp over i fjellet igjen og ga seg på 240 meter, da var det bare å snu og gå opp igjen. Jeg brukte lang tid opp, og hun så etter meg flere ganger - men ventet til jeg endelig kom opp. Stort kull og rolig i oppflukt. Nydelig!!
Selv om det ble mye hull i ozon-laget, har jeg nok ikke hatt så bra med ryper på lenge. Nå må jeg jobbe litt mere med apporteringen, hun påviser rypa men skulle gjerne ha apportert bedre.
Jeg er stolt over å si at jeg har en Lauvåsen hoin!
PK

23.9:
Da er første del av jakta over. Snåsa va en liten skuffelse rypemessig, men en tiur for Molly etter et flott arbeide var en høydare. 4 dager i terrenget var imidlertid nok. Noen fine turer på hytteterrenget var veldig oppløftende mht fugl, og vi fikk både trent ro både på Molly og Taiga, i tillegg felte jeg 2 ryper for Taiga med full pakke inkl apport.
4 dager i Femundsmarka nasjonalpark med utgangspunkt Ljøsnavollen var en flott tur, men svært langt mellom rypene. Blit litt kjedelig både for kar og hunder, og etterhvert ble det frustrerende mye lemmenjakt.
Nå er det elgjakt noen dager, så satser vi på fjelltur igjen.


9.9 SKITT JAKT!!
Drar nå på jakt i Snåsa sammen gjengen på 5 og 8 hunder. Med 2 løpske tisper blir det nok litt vanskelig for eneste hannhoinn, en 3 år gammel ES
!
5.9 etter Kongsvoldhelg
Nok en dårlig helg mht resultater. Molly startet på lørdag, og hadde 2 muligheter på fugl, men sprakk som vanlig i 4.slipp på ei mainnskjitryp som sprang 30-40 meter på bakken med oss i hælan før vi fikk a opp i lufta. Skuddet gikk i øran på 2 forskrekka dansker på moskussaffari. Søndag måtte jeg trekke, da også Molly har fått løpetid, 4 mnd for tidlig!
Men dømminga av NM-lag gikk flott på alle vis (irsk vant!!!) og jeg hadde NM-vinneren med på pointerlaget, han var suveren også denne dagen med 33 poeng, mot neste på 25. Så storhelg for Aslak Digernes. Fredag dømte jeg VK-kval på Knutshø Nord, masse fugl og en artig dag.


21.8, Rørosprøven
Dessverre ingen stor suksess mht premier, men ellers mye positivt. Etter å ha dømt lørdag med 8 premieringer på partiet (!), og ca 60 fugler var forventningene store. Jago's debyt ble imidlertid ikke som tenkt, han var opptatt av en søt pointertispe og la seg på hjul i 5 minutt og da var det over og ut. Molly gikk utmerket (går ut i stor fart og stil og dekker det anviste terreng på en utmerket måte i god kontakt med fører. Finnes i stand, reiser villig, men forfølger dessverre for langt til å kunne premieres. (5-5-6-4-4-4)). Utslått som så mange ganger før pga en dressursvakhet!!! Taiga II og makker var litt uheldige og sprang seg på et stort kull i starten, med forfølgelse. Senere fikk hun 4 slipp til uten fugl. ( Går ut i stor fart, fin stil, og dekker det anviste terreng på en utmerket måte i fin kontakt med fører. Støkker fugl som forfølges. I senere slipp jakter Taiga energisk, men kan dessverre ikke presentere fugl ( 5-5-6-4-4-4)). Flotte kritikker på mange vis, så da må vi bare prøve igjen!! Marianne, svigerinne og eier av Jago, gjorde en flott jobb som handler!! (Se bilde)

August 2011:
Så er litt trening unnagjort i ulike terreng, her på Røros har jeg et lite jaktterreng ved hytta jeg kan slippe/telle, og har hatt mange fine situasjoner. Jago (fra Lusca-Toy) har vært her 2 uker og vi har kommet langt. Fra ikke å ha sett rype (?), fikk vi 2 fine stander og med line ro i oppflukt. Tar derfor sjansen på å stille alle 3 (Molly, Taiga, Jago) på Røsos prøven den 21.8.

14.8: Barack får sitt NKK-CERT
På Villmarksdagene i Elverum 14.august fikk Barack "stor-Certet", dvs NKK-Cert'et. Det var det 4. i år og en fenomenal utstillingssesong for ham og Ruth. Gratulerer til begge, Ruth du har vært skikkelig flink!

12.7.11
Taiga II er røntget fri for HD med A-hofter. Så er vi ferdig med det iallefall. Alltid litt spennende, men det var vel den 4. i kullet som er røntget og alle fri. Så tvi-tvi til dere andre også.
Ellers er vi igang med sau-aversjonstrening, skal på repetisjon i morra, så da tror jeg det er greit. Fikk en "kavring" sist, så det var visst nok.
Har meldt oss på treningsterrenget i Vassfjellet til neste fredag, sannsynligvis sammen med Sara, så da får vi se om jaktlysten fortsatt er der. Lykke til videre alle sammen.

Lauvåsens Mj Joe Louis II fikk Excellent på Fauske!
Joe Louis har stilt på Fauske og fått følgende rekke: Exellent, 1.KONK, CK og 2.BHK, bare slått av sin "kompis" Jack Dembsey som ble 2.BIG. Bravo, de satser nå på prøver til høsten.

Lauvåsens Mj Buddy er HD-fri og "Very Good".!
Så har også Buddy i Mo vært å HD-røntget og har A-hofter. Flott og gratulere til Daniel og Anny-Synnøve. Det var andremann i kullet som er fri.
De har også stilt på prøve og fått følgende krutikk av Marianne Holmli:
Velbalansert. Kunne vært edlere i hodet, spes. skallen.Kunne hatt mørkere øyne. Enn fremskutt, uferdig i front. Bra rygg, men avfallende kropp som påvirker bak ved bevegelse. Knapt vinklet bak. Hannhund som trenger mere tid. "Very Good".

Dvs ung og litt uferdig, men tror nok han blir flott etterhvert. (se bilde)

Barack fikk CERT igjen!!
Så har Barack og Ruth gjort det igjen. Kr. Himmelfatrsdag stilte de i brukshundklassen på Støren for dommer Siw Sandø (NKK-formannen) og igjen fikk de CERT. Riktignok 3.beste hannhund, men 1. var fullcertet og nr 2 ikke jaktpremiert, så da var det Barack som fikk det. Flott og gratulere!! Nå mangler bare NKK-Certet og senere 1.AK på jakt (!!), så er han Champion. Hvem skulle ha trodd det, ihvertfall ikke oppdretter 🙂.
(Se kritikker under Barack's side).

Barack fikk CERT!!!!!!'
På Nordenfjeldske Fuglehundklub sin Sølvhundutstilling lørdag 28.mai 2011 gjorde Lauvåsens FJ Barack og Ruth mine spådommer om at dette ikke er utstillingshunder, grundig til skamme. For dommer Erik Pedersen slo de til med å bli 2. beste hannhund og få CERT'et. 3 slike og en 1.AK på jakt så er man Utstillings-Champion!! Gjett om Ruth (og selvfølgelig også jeg ) var glad. Det sto å vippet mellom Barack og Nymark sin Vimur om å bli beste hannhund, Vimur som har vunnet alt, gikk foran, men han er full-cert'et. Les etterhvert kritikken på Barack sin side.

Taiga fikk "Exellent"!!
Fra Molly-kullet stilte Taiga og Sara i junior-klasse for dommer Hilde Kvithyll. Taiga oppnådde Excellent (tidligere 1.JK), mens Sara fikk "Very Good" (tidligere 2.JK). Begge fikk mye bra omtale, så vi er vel fornøyd.
Se kritikk under Taiga's side.OMPLASSERING (mai-11):
Lauvåsens Duke etter Lusca Firework og Drumrue Jet ønskes omplassert pga travel familiesituasjon. Eier synes ikke han får gitt Duke den trening og oppmerksomhet han fortjener og ser seg derfor nødt til å skille seg av med ham. Duke er en relativt liten hannhund på ca 1 1/2 år med et meget tillitsfullt og vennlig gemytt. Han har levd i familie med små barn og er svært glad i alle han møter. Er lite jakttrent, men har god grunndressur og kondisjon.
Kan overtaes etter avtale. Ta kontakt med meg (93205545) eller Martin Sævik på (47053884).


3.mai:
Og så en skikkelig god nyhet: Lauvåsens Katchina er som den første i Molly-Jægerkullet rønget fri for HD!! Da håper vi resten følger på i samme gate etterhvert. Gratulere til Monica og gjengen.

2.mai:
En trist melding idag: Lusca har "vandret til de evige jaktmarker"! Tirsdag i påska fikk vi konstatert kreft i lunger og skjelett og selv med medisin har hun etterhvert skrantet såpass mye at vi følte det var rett å avslutte. Så det på henne at hun trivdes dårlig med å være ute av form.
Hun hadde en jurkjertel som vokste i fjor høst og som vi opererte, men etter det har hun vært svært så sprek. men manglende løpetid og etterhvert hoste og en kul på sida, signaliserte at noe var på gang. Vi hadde imidlertid en fin 3-dagers fjelltur uka før påske da hun fikk springe fritt og hadde utallige situasjoner på snill fjellrype (se bilde nedenfor). Så hun var jakthund til det siste. Så da må avkommet og ungdommen følge opp så godt de kan. Molly og Taiga er iallefall klar!

9.april:
Mens oppdretter og 50%-eier var i byen med korkonsert, benyttet Barack og Ruth anledningen til en start i Storlidalen, Oppdal. Og det ble stor suksess: Barack slo til med et flott fuglearbeid med reis og komplett ro og fikk dermed 2.UK. Gratulerer Ruth, det var flott prestert og artig. Da er vinterens mål nådd.
Foreløpig er søket litt for ujevnt og mangler litt format, men det kommer nok!

Vet også at Spike og Rolf Stig stilte ved Knaben i Agder. Spike gjorde en flott innsats og sto på helt til slutt, men dessverre ingen fugl.

På Østlandet stilte Scott og Kim i 2 dager, tungt føre og mye løssnø gjorde sitt til at Scott manglet den siste tenninga for at det skal bli helt bra. De satser på å trene godt fram mot høsten!

2.-4.april:
Lørdagen startet Molly og Taiga på prøve ved Femunden, Rolf Sevendals Minneløp.
Taiga gikk tidvis godt, meget godt, hadde en sjans på ryper i sterk sidevind, og i det hun fikk teften og var i ferd med å stivne, lettet rypene og sjansen var borte.
Molly gikk glimrende i 80 minutter, men da var det selvfølgelig ingen fugl. Enkelt skal det ikke være.
Treningen i Vauldalen på mandag viste imidlertid frem mye fugl og Taiga spesielt hadde mange fine situasjoner (se bildene nedenfor).1.april:
Startet med Molly og Taiga i Bruksvallarna i Sverige. Molly er fortsattt veldig "gravid", men hun finner fugl og fikk en 3.ØK. Men synd på Taiga, hun hadde at langt flott antrekk, ble stående lenge til jeg kom opp å fikk se rypa rett foran henne. Dommer hadde gått ut til høyre for å se bedre, men sto lavere, så når Taiga reiste djervt og rypa fløy til venstre, klarte ikke dommer å få det med seg, og dermed ingen premie Hadde sannsynligvis blitt en 2.UK. Synd det.
Samtidig kommer det melding om at Spirit har fått en 2.AK igjen på Hovden, Det nærmer seg, bare detaljer som skiller for første.

Helga 26.-27.mars:
Tydalsprøven gikk av stabelen med utgangspunkt fra Væktarstua. Dømming på lørdag og stilte med Barack og Molly i UK/AK på søndag. Et Herrens vær med stort snøfall i forkant og kulingvarsler i fjellet, gjorde sitt til at vi var ganske skeptisk i forkant. VK-dømminga lørdag gikk greit, selv om det var bistert i fjellet ved Hilmo. Dagen etter skulle jeg starte i Væktarhaugan heldigvis, for de 2 partiene ved Hilmo måtte gi opp pga været. Vi holdt oss i skogen, og Molly slo til med topp søk i 1. og 2. slipp, men fikk trøbbel pga innbilt svangerskap igjen i 3., så dermed endte vi opp med en 2.AK igjen. Men hun finner fugl, nesten som den eneste på partiet. Barack overrrasket også med et tildels meget godt søk i skikkelig tungt føre og terreng. Hadde et anntrekk og stand i 3. slipp der jeg er sikker på at det var fugl, men løste ut da vi var på veg ned i standen hans. Synd, kunne godt blitt en 2.UK på ham der.
Gledelig melding også fra Rjukan der Lauvåsens Celtic Spirit også fikk 2.AK på bursdagen sin (26.3). Gratulere.

14.mars:
Besøk av Ruth med Barack på hytta og ny treningstur. Taiga bekrefter igjen at hun har skjønt det. 3 stander som holdes til vi kommer opp og er rolig i oppflukten. Det som var minst like artig var at Barack også tydeligvis har skjønt det! Ruth har jiobbet mye med fløyte på ham, i tillegg strømmet hun ham på rådyr i helga før.
Så etter å hatt samstand med Taiga, tar han senere slvstendig stand på rypeflokk, vi ser den i siluett mot himmelen, reiser i etapper og Ruth dekker ham på fløyta. Komplett situasjon. Han har nok hatt stand tidligere også, men da gjerne tjuvreist og gått etter. Grattis til Barack og Ruth.
(se bilde under Barack-vignetten)

12.mars 2011:
Gratulerer med dagen til valpene!

Har fått mange tilbakemeldinger fra dere og det synes som at de fleste har feiret med en fin tur i løpet av helga. Ellers så meldes det om stander og utvikling i søk og jaktiver. Flott.
Selv fikk jeg en drømmedag med Taiga på bursdagen. Etter å ha gått i sterk medvind med de gamle løs og flere oppleiinger bak, var det Taigas tur til slipp. Hun har tidligere hatt tendens til å tjuvreise og gå hemningsløst etter. Nå gikk vi i sterk motvind og fikk 5 "snille" ryper på rekke og rad. de 3 første situasjonene ble litt rufsete og vi måtte korrigere og hvile litt på sete. De 2 siste var imidlertid topp: stand, holder helt til jeg er på siden og sier JA, reiser i etapper og er komplett rolig når rypa letter og flyr sin vei. Hun har visst plutselig skjønt det. Masse ros!!


Om valpetreffet 25.-27. februar se egen side


30.desember 2010:
Så er vi på hytta igjen etter en mellomjulstur på sentrale østland. Pendlet mellom familie på Stabekk og Gjerdrum i 15-20 minus. Trivelig for folk innendørs og mange små lufteturer for Taiga og Skaidi, faktisk også skirurer i "Romeriksåsene". Dessverre rakk vi ikke å arrangere et "valpetreff", så da blir neste sjanse på Vauldalen her i slutten av februar. Hva denne nyttårsturen vil avstedkomme er ikke godt å si. Værmeldingene lover snø og vind så det holder, men foreløpig er det stjerneklart og 10 minus. Blir nok uansett en skitur i gammelåret!!
Taiga på knapt 10 mnd har startet sin første løpetid!! Tidlig i forhold til sin mor som var 14 mnd, men ikke uanminnelig. Kan vel kanskje tyde på at hun vil "løpe" oftere enn sin mor som har syklus på 1 år.
.
22.desember:
Barack er fri for HD (B-hofter)!! Fikk brev fra NKK idag så da er det greit.

20. desember:
Etter lang overveielse, har jeg innsett at jeg i dagliglaget har for mange hunder, og dermed må ta en avgjørelse på "hvem skal ut". Så ble det Barack, han var egentlig en "attpåklatt" fra starten, men han ble værende for å se hva han skulle bli til. Og det jeg har sett har vært svært lovende. Men, som sagt, 4 hunder er mye i praktisk sammenheng, så da ble han lagt ut på Finn.no.
Litt tilfeldig hadde Ruth Heggeland vært på Finn etter at hun plutselig mistet sin 1 1/2 år gamle Knall, og der sto Barack, en valp/unghund hun var litt "forelsket" i fra tidligere møter. Nå har hun hatt han med seg i helga i Budalen og er fortsatt betatt av Barack. Han gikk rett inn i flokken på 3 andre hannhunder, og har oppført seg eksemplarisk. Så blir han der i jula og sannsynlig også videre.
Det viktigste for meg/oss er at Barack får det godt, får brukt seg på jakt og gjerne på jaktprøve, så da tror jeg han har kommet helt rett. Ruth har lyst til å satse på ham. Så er han ikke lenger unna enn at jeg kan følge litt med han også.
Nå er jeg med Lusca, Molly og Taiga på hytta i 22 minus. En times skitur var nok i snoen på fjellet, så får vi se i morra. Er her egentlig for å forberede vår ankomst til nyttårshelga. Mellomjula feires i Oslo! Kanskje treffer jeg noen av valpegjengen der nede? Tar kontakt!


5.desember:
Fin skitur i skog/fjellterreng i Hovins-marka på søndag. Molly, Barack og Taiga med. (Lusca ligger for tiden hjemme nyoperert etter at vi oppdaget en jurkjertelsvulst. Ingolf ville ta den med en gang, men det ser greit ut, sannsynligvis begrenset til dette.) Etter overflyver av tiur fortsatte vi i glissent furuskog, og hadde først en stand på Molly på enkeltrype, deretter Barack på 4 ryper som han holdt bra lenge.
Rakk ikke lina før de tar av og dermed blir Barack med et stykke, men kommer så tilbake å sitter på oppfluktplassen til han roer seg. Artig, han dro seg floytt opp i dem så nesen er tydeligvis i orden.

2.desember:
Dro for å røntge Barack til Ingolf på Strinda Smådyrklinikk. Bildene så fine ut, så Ingolf var sikker på at han er fri. Herlig.
Men dagen var ikke slutt. Vi oppdaget en liten hudsvulst nede på bakfoten, en liten ert som lo utenpå muskelen. Den tar vi med det samme sa Ingolf, og som sagt så gjort. Han skar den ut og sydde 4 sting, og alt gikk (går) greit. Sannsynligvis en voksende vorte.
Hadde oppdaget en jurklump på Lusca, så hun var med for sjekk, men det ble operasjon der og da. En jursvulst (blanding av god-/ondartet vanligvis) på størrelse med et lite egg ble skåret ut og et 10 cm langt snitt ble sydd igjen. Kommer litt væske (blodvatn) ut ennå, men hun er i fin form, så med litt tolmod og antibiotika så går vel dette bra.

21.november:
Da satser vi på å få til et valpetreff i Vauldalen helga 25.-27. februar i 2011. Primært er det valper fra kullene levert i 2010 (Lusca-Bikko og Molly-Jæger) vi tar sikte på, men litt avhengig av hvor mange vi blir kan vi også gjerne ta med valper/hunder fra tidligere kull. Vi satser på å få til 2 fine dager med instuksjon i fjellet, samt sosialt treff på fredag og lørdagskvelden med litt teori, videoer o.l. samt mye hoinnprat. Vauldalen Fjellhotell er like ved hytta vår og vi går ut herfra rett i terrenget. Fjellhotellet skal gi oss et tilbud på helga som jeg kommer tilbake til.
Håper mange kan delta, det var iallefall vellykket sist vi hadde treff i 2009. Se egen side nedenfor.
Mere info etterhvert!


17. november 2010:
Gratulere med dagen til alle valpene fra Lusca-Bikko-kullet. Idag onsdag er de 1 år og begynner å bli unghunder. La de få en ekstra godbit denne dagen!

8.november: Trener nå mye grunndressur på både Barack og Taiga, spesielt sitt på avstand og kom. Har introdusert fløyte og har tro på det ved å være veldig konsekvent. Fløyta bærer litt lenger og så langt ser det lovende ut.
Har vært endel på tur/trening i skogområder og begge går tildels meget godt. Taiga har fin kontakt, mens Barack kan bli litt vidløftig, spesielt hvis en annen hund er ut i søk. Jeg skal slippe ham litt alene og eventuelt styre søket litt med fløyta.
Håper å komme til fjells en tur igjen, men må holde meg litt ved teltene i og med at Berit har nyoperert kne.

Aktuelt i okt-nov 2010:
Smølaprøven ble dessverre ingen suksess for oss denne gang. Molly gikk som vanlig utmerket begge dager, men lite fugl på lørdag gav ingen sjanser. Søndag var det vanskelige forhold og da blir hun litt forsiktig i fugl for ike å støkke. Det resulterte i stand på Bekkasinkull som lå litt spredt og hun måtte ha hjelp 3 ganger for å komme seg utav det. Det ble registrert som 3 tomstand og dermed var vi ute av dansen. Litt ergelig når rypekullet lå 100-200 meter lenger borte.
En siste start på skog i Hemne nå sist søndag gav heller ikke resiltat. 20 cm snø og lett fugl gav ingen reelle muligheter. Så det var det.
Lørdag stilte imidlertid Barack og Taiga på Fellesutstilinga Midt-Norge og spesielt for Taiga gikk det fint. Hun ble BIR valp og 4.beste i gruppen så rosetter og forpremier "haglet". Artig!
Barack fikk også mye bra omtale, men pga at han er noe uferdig, ble det en 2.kval. JK.Men begge var flinke i ringen etter at vi siste uke har trent springing hjemme.


14. oktober:
Lenge siden sist vi har oppdatert dette og mye har skjedd. Unghundene har fått prøve seg på både det ene og andre av både trening og jakt, og jeg er rimelig godt fornøyd med det jeg ser. På hytta har treningen blitt vanskeliggjort pga mye mus og lemmen som forstyrrer dem, men Barrack søker tidvis bra og har også tatt stand. For tidlig ennå for Taiga.
4 prøvestarter på Molly resulterte i 2 ramp og 2.AK. 1-premien skulle "hentes" på Kongsvold, men et uhell med kniv under elgslakting gjorde at alle planer ble litt omkalfatrert, så nå går jeg med skinne og oppspente fingre på høyrehånd. Ingen skyting, men trene kan vi, og i helga stiller Molly 2 dager på Smøla-prøven. Skal gi litt referat derfra etter helga. (ikke lett¨å skrive med venstre peke- og høyre tommelfinger :-))

16.juli: Tiden går fort og både Barack og Taiga vokser til. Barack er nå snart 8 mnd, og er en røslig kar med kraftig, rufsete hårlag. Men er lett å ha med å gjøre og tar dressur lett. Girer seg opp når det blir nye situsjoner med folk og styr og må da roes ned, men er ellers veldig tålmodig i hundegård og løpestreng. Har nå vært 2 ganger på sauaversjon og fått beviset på at han er kurert i denn omgang. Litt ung for dette, men trenger beviset for å delta i treningsterrenget i Vassfjellet og også for eventuelt å stille på prøve i høst. Skal teste ham på rapphøns/vaktel i neste uke.

30.6: Valpetreff på Byneset for 4 av valpene i Mollykullet. Her var Sara (Heksa), Nix (Kvitfot), Stella (Omega) og vår Taiga (Bruna). Vilter leik og springing, og litt irettesettelse fra mor som syntes dette ble litt voldsomt. Artig å se dem utvikle seg til å bli hunder.

5.mai: Da er tiden kommet til at de valpene i Molly-Jæger-kullet skal reise fra oss og dra til sine eiere rundt om. De første drar i dag med fly til Mo i Rana, deretter hentes 4 i morgen som skal i Trondheimsområdet, hvoretter 4 blir med oss på biltur til Oslo på fredag. I tillegg er vår Taiga og å med på den turen der vi skal ned på konfirmasjon til Marie.
Litt vemodig er det å skilles fra dem, men samtidig innser vi at 11 er umulig å ha videre, de begynner nå å kreve sin "leder" i mange sammenhenger. Så lykke til alle sammen.

10.-11.4: Dobbelt GRATULERER til Lauvåsens FT STELLA!!!
Lørdag fikk hun en fin 2.UK på sin første prøvestart, men så slo hun til med 1.UK på søndag etter 4 flotte fuglearbeid. Alt skjedde på Tydalsprøven og med Truls Olve Terjesønn Hansen (sønn til Terje Vikan Olsen) som debuterte som fører. Kommentarerene var at dette er en skikkelig viltfinner! Flott prestasjon av både hund og fører.

7.4: Så er påska overstått, men vi er fortsatt på hytta ved svenskegrensa inn for Røros. Valpene er installert i valperom og har det fint der, veier nå nesten 2 kilo de fleste. Mange fine småturer med Lusca, Molly og Barack, vi kan ikke være så lenge borte fra valpene, men det blir mange fine treningssituasjoner; rypa trykker nå veldig og føret er upåklagelig det meste av dagen. Barack sekunderer nå Molly og Lusca når han er løs i standsituasjoner. Artig, instinktene er der. Stiller med Lusca på Tydalsprøven på lørdag så får vi se hvordan det går.

12.3: Så ble det fødsel på Molly. 11 valper født mellom kl 06-11, alle ser velskapte og fine ut. De som er spesielt interessert kan se bilder og mer info under "Valpekukll nå".

11.3: Ut på tur med alle tre, men Molly er nå stor å tung, så tror nok at fødsel ikke er langt unna (se bilde under).

27.-28.2: Etter ei uke på hytta dro vi på jaktprøve på Fosen i helga. Lusca startet i VK på lørdag og slo til med 5.VK i skarp konkurranse med både NM- og Derbyvinnere. Hun gikk dermed til finale på søndag. Det så lenge dårlig ut med fugl, og bare 2 hunder lå an til premiering da Lusca skulle ut i aller siste slipp. Her gikk hun godt og helt i siste sekund, etter innkallingsordre, ble hun borte i en bekkedal. Da jeg kommer fram finner jeg henne i stand, men står slik til at også rypene ser meg, og dermed letter de. Dommer ser derfor ikke situasjonen og det blir 0 premie istedet for en 2.VK. Men fin helg allikevel, og Lusca er allerede i vinnerform etter valpekullet.

Mandag 15.2: Nå er også Jago Whitefoot fri-røntget for HD. Tidligere har Hera i
samme kull (Lusca-Toy) fått samme diagnose, så dette ser bra ut. Gratulere.

Torsdag 11.2: Da har vi vært på Ultralyd med Molly, og det er konstatert at det er valper på gang. Hvor mange vet vi ikke, men iallefall flere enn 4. Så er det bare å smøre seg med tolmodighet i 4-5 uker til fødsel ca 16.3.

7.-10. februar: Fine vinterdager på hytta med jaktturer for de voksne og småturer for Barack. Var med på skitur han også, men føreforholdene utenfor løypene er helt håpløse. Oppå snaufjellet er det imidlertid bedre og vi hadde 2-3 stander hver dag uten at det ble noe uttelling. Skal vel heller ikke vente det med startpistol! :-)

2.2: Alle valpene unntatt Stripe, har nå dradd til sine respektive. Vi har kommet til at Stripe må bli her slik at vi får følge en av valpene selv. Han er "døpt" Lauvåsen's FJ Barack, dvs han har ikke gjort så mye utav seg ennå, men vi har store forhåpninger som for sin navnebror. Var på hytta i helga med 26 grader minus på det meste. Sola varmet litt på dagen, så vi fikk noen fine ski-/jaktturer med Lusca og Molly.

15.1: Vi har hatt en flott januar så langt, kaldt, men stille fint vær. Det har gått mye i valpestell og etterhvert valpelevering nå i uke 2, men det har også blitt mange fine turer med de voksne hundene.  Her er endel bilder fra en skitur fredag 15.1 da det var lav sol og rim overalt. Vi går på ski hjemmefra og har dette området bare 10 minutt unna hvor vi kan slippe ofg la hundene løpe fritt. På tur er Lusca, Molly og Jago Whitefoot.
Dette er PRIDE (She is my Pride and Joy) til Solfrid tatt i okt-nov 2010

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

15.02 | 17:09

Hei! Vi er interessert i en irsk setter valp. Vi har tidligere hatt 2 eng setter og 1 gordon setter. Det er nå over 2 år siden (Tira nesten 14 år døde) Savner h

...
12.04 | 22:41

Hei,
Beklager, men vi har ikke planer om flere kull på Bonnie.

...
09.04 | 19:53

Hei, vi ønsker oss en valp om et år, tispe. Er det mulig å sette seg på venteliste? Har dere fortsatt lange ventelister?
Vennlig hilsen Ylva Kvaale

...
23.03 | 20:51

Bekilager, men alle valpene er solgt!

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE