Kull på Lauvåsens Taiga II født 19.7.14

VALPEBILDER FØR LEVERING.

Her følger endel bilder av valpene mens de ennå var på Byneset/Vauldalen sammen.

Siste dag sammen!
Da er vi klar til å erobre verden!
Valpegård
Stolt mor
Første stand?
Stående servering
Første tur i hundegården ute
Spisetrening
Vi lærer å drikke melk selv
Leo-Pee er på sin første tur utav valpekassa
Da begynner vi å ligne litt på en hund, 2 1/2 uke gammel, mor er litt engstelig for hvordan dette skal gå.
Veksttabell for kullet. Litt slinger i kurvene, men det ser ut til at mor Taiga fortsatt har mat nok
Taiga fikk 5 tisper og 4 hanner den 19.juli. Homogent og jevnt kull.
Taiga skuer ut over sitt rike :-). 2-3 uker før nedkomst.

Kull etter Lauvåsens Taiga II under Heggelifjellets MADDOX

10. september
Det ble ikke tid til så mange oppdateringer av hjemesida. Isteden har vi hatt god kontakt med kjøoere som har kommet til underveis og kommunisert med bilder og informasjoin på SMS og Email. Alle valpene er nå solgt og vil bli plassert til sine eiere i løpet av uka. Litt underlig å ikke være på fjellet idag, 10.september, men vi skal ta det igjen. Det viktige nå var å få levert valpene på en skikkelig måte til sine nye eiere.

5.August
er fortsatt alt vel. Valpene vokser jevnt og trutt, og selv om det er litt slinger på de ulike kurvene, så ser alt normalt ut så langt. Valpene tisser nå på egen hånd på avispapiret i valpekassen, og av og til kommer det også noe bæsj der, men Taiga tar opp det meste.

30.juli:
Valpene er nå 10 dager gamle og vokser å legger på seg. Vi har veid dem ved fødsel og senere et par ganger og her (se graf) kan du se resultatet. Litt forskjellig størrelse, men allikevel et jevnt kull.

22.juli:
Så ble det fødsel om kvelden den 19.juli (flott bursdagsgave fra Taiga :-)). Det startet ca 23.25 og da kom det 3 før midnatt. Kl 3 var det kommet ytterligere 5 og da trodde jeg det var slutt og gikk å la meg i rommet siden av. Hørte etter en stund noe romstering fra hunderommet og gikk for å se, og da kom den 9., ei fin tispe., Så da ble det 5 tisper og 4 hanner, en ideell fordeling.
Hunderommet er skjermet fra sola, men med opp i 30 grader i dagesvis blir det allikevel varmt der inne. Har derfor satt opp ei vifte som iallefall får litt sirkulasjon på lufta. Taiga peser endel, men det henger også sammen med situasjonen sånn rett etter fødsel. Har litt løs avføring og livmor skal krympe og kvitte seg med morkake ol. Hun spiser imidlertid godt og drikker mye vann. Valpene har nå lagt på seg en god del, så de får tydeligvis det de trenger.

 

7.juli:

Vel ei uke igjen og Taiga begynner å bli ganske stor og vi kjenner det rører seg der inne. Skal ta en tur innom dyrlegen en av dagene for å sjekke henne, men alt ser normalt ut. Vi har vært på fjellet noen dager og Taiga har hatt selskap av ES Bjanka til Bjørn ei uke. De trives veldig godt sammen og det ble mange fine trimturer.

20.juni:
Som sagt under "Aktuelt nå" så begynner vi vel å konkludere med at det nok er valper på gang. Taiga vokser rundt brystet og livet og det er ikke bare for at hun får mye mat.

 

Lagt inn 10.juni:
Litt treg med oppdateringene, men nå skal vi bli flinkere :-)!!
Parringene gikk fint- Første parring var på torsdag ettermiddag den 15.5, tror kanskje dette var litt tidlig, men Taiga sto støtt. Så ville det seg ikke igjen før søndag morgen den 18. og parringer igjen bæde mandag kveld, onsdag både morgen og kveld og en gang til på torsdag kveld. Da var vi allerede på 18.dagen i løpetida, så da jeg sjekket på lørdag, mener jeg hun var på veg ned. Såp jeg tror dette skal gå vegen.
Taiga er nå da ca 4 uker på veg, men foreløpig er det for tidlig og si noe. Skal til veterinær for vaksinasjon en av dagene, så da får vi kanskje en liten uttalelese. Skal eventuelt vurdere ultralyd, men av erfaring skal vi begynne å se det på henne i 5-6 uke.

 

Lagt inn 7.mai 2014:
Vi har nå startet prosessen for et kull på vår Lauvåsens Taiga II og har valgt en hannhund her i Trondheim, Heggelifjellets MADDOX til Morten Risstad. Maddox er avlshund i NISK og oppfyller alle klubbens krav mht avlskriterier  for prøver, utstilling og helse. Han har et vennlig og rolig gemytt og er en passe stor hannhund etter vår smak.

Taiga er ikke godkjent avlstispe pga manglende premiering på jaktprøve (se egen omtale av Taiga), men etter vår mening er hun en utmerket jakthund, og viser dette til fulle på trening og jakt, men til tider ikke på prøve. En viltfinner som står veldig stødig og presist, går med stor intensitet og format, men holder samtidig god kontakt. Et herlig gemytt og smiler til alle hun møter.

Vi ventet løpetid primo juni, men nå startet hun litt tidligere, så vi teller fra 6.mai. Første parringsdag ble 15.mai, dvs fødsel ca 17 juli hvis det går som planlagt. Levering 8 uker senere blir da en gang i uke 37, dvs MIDT I JAKTUKA!! (dårlig planlegging, men lite å gjøre med. Vi får se hvordan dette blir tilslutt).

Nedenfor ser dere Fiktiv stamtavle for kullet. Bilder av MADDOX skal vi legge inn senere.

Beskrivelse
Her er Maddox, vanskelig å ta bilde av ham i situasjon med parring, men skal få tatt flere etterhvert. Dere kan lese mere om ham og se bilder på dette nettstedet: http://fuglehundfoto.com/?page_id=313
Her er vi på Bosbergheia, Gråkallen i bakgrunnen, midt mellom parringene. Det gikk greit å være på tur sammen så lenge vi var i farta- Maddox foran, Taiga bak.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

15.02 | 17:09

Hei! Vi er interessert i en irsk setter valp. Vi har tidligere hatt 2 eng setter og 1 gordon setter. Det er nå over 2 år siden (Tira nesten 14 år døde) Savner h

...
12.04 | 22:41

Hei,
Beklager, men vi har ikke planer om flere kull på Bonnie.

...
09.04 | 19:53

Hei, vi ønsker oss en valp om et år, tispe. Er det mulig å sette seg på venteliste? Har dere fortsatt lange ventelister?
Vennlig hilsen Ylva Kvaale

...
23.03 | 20:51

Bekilager, men alle valpene er solgt!

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE