NUJCH Lauvåsen's TM Bonnie - Setpoint's M kull 2021

Hjemmeside for kullet Bonnie - M. Alle valpene har fått sine eiere!

Vår avlstispe NUJCH Lauvåsen's  TM Bonnie ble parret (inseminert) med Setpoint's M den 4. januar 2021 hos Ragnar Thommesen, Reprohund, i Oslo. 

Tirsdagt 2.februar ble det konstatert flere fosterklomper vhja Ultralyd, uten at vi begynte å telle. Det viktigste var at hun hadde valper, så får vi se hva som kommer ca 7. mars, normalt tidspunkt for fødsel. Vi forventer et normalt kull med 3-4 av hver🙂.

Bonnie:
Bonnie er snart 7 år og har vært en utrolig hund å få på "gammeldagan". Hun har vært lett å få til i alle jaktens hemmeligheter og kan liksom "alt fra før". Jakter utmerket både på høyfjell og skog (se egen presentasjon under "Våre hunder") og er i tillegg en rolig og sosial familiehund i dagliglaget. I jaktprøvesammenheng har hun imidlertid en svakhet som viser seg på høyfjell. Hennes rapporteringsegenskap skyldes sannsynligvis hennes samarbeidsønske og kontaktbehov med fører og på skog gir dette stor uttelling. På høyfjell gir det imidlertid til tider at hun binder seg litt søksmessig slik at formatet mangler for toppremier. Hun er litt var på stemmebruk og fløyter så med mye folk og hunder må hun iallefall sjekke at far er med.

For å bøte litt på dette valgte vi Imingens Vegas i hennes første kull. Her er alle valpene stortgående og selvstendige og det synes som vi oppnådde det ønskelige mht format. 5 av 7  er nå røntget fri.

Hvorfor Setpoint's M:
Denne gang ble så Setpoint's M (M for Mirakel) valgt som hannhund litt både utifra samme tankegang mht format og selvstendighet, men også hands gemytt og helsestatus. Jeg opplevde ham endel som unghund både i fjellet og heimen som en meget tiltalende hannhund. Ifølge oppdretter og dagens eiere er han "!dørge snill mot både mennesker og hunder i alle aldre".
Han er topp premiert på både jaktprøver og utstilling og er vel hannhunden på lista med best HD-indeks.

Valper:

Utifra foreldrenes gener og tillærte egenskaper, forventes det alminnelig store, lettdresserte og arbeidsvillige jakthunder med et trivelig gemytt både overfor folk og hunder og med et godt eksteriør. Både Bonnie og M er vakre hunder i utseende og farge.
Det er svært stor etterspørsel etter irsksettervalper for tiden, spesielt tisper, men også generelt. Som oppdretter ønsker vi selvfølgelig å plassere valpene best mulig for at de skal få utvikle seg og brukes først og fremst som jakthunder men også ha et aktivt og trygt og godt liv i hverdagen. Vi forventer også av kjøpere at de stiller dem på jaktprøve og røntger for HD slik at vi får en tilbakemelding på hvordan vi lykkes med vårt oppdrett.
Med lange lister både på tispe og hannhvalper får vi en vanskelig oppgave i å prioritere!

Setpoint's M:

Setpoint M. Vakker, klassisk type
M. Topp premiert på jaktprøve!
Drømmesituasjon i fjellet.
"Dørge" snill både til folk og hunder
Rolig i hus! Hvem koser seg mest her?

NUJCH Lauvåsen's TM Bonnie:

Stamtavle valper:

Siste nytt:

9. mar, 2021
Komplisert fødsel med keisersnitt:
Lørdag 6.3 kl 12:Etter 12 kull uten uhell av noe slag i Kennel Lauvåsen, måtte d skje noe med det 13. En lang dag med pesing, småturer ut og uro, gikk vannet ca halv 5. Tiden gikk uten resultat, men da også en vannpose til tømtes, ante vi uro. På vakttelefon til Byåsen Dyreklinikk (AniCura), ble vi bedt om å komme straks. Så gikk det rett på keisersnitt og vi fikk ut 7 velskapte valper. 2 hanner og 5 tisper. Ytterste lå på tvers og sperret og han berget ikke.
Men alt i alt en spennende dag som endte godt. Bonnie ser ut til å ha d bra, har melk og har begynt å spise. Så da blir hun rekonvalesent sammen meg i noen uker. Stor takk til Trond og gjengen på Byåsen Dyreklinikk for godt jobba!
Søndag 7.3 kl 22: Dette ser ut til å gå bra for både Bonnie og valpene. De 7 legger på seg, alle ca 500 g i formiddag. Bonnie litt tusk en stund i dag, men normal temp og matlyst igjen nå. Vi ser det hele litt an før vi begynner å tenke fordeling. Ei tispe blir nok her����
Mandag 8.3: Etter en spennende dag i går er vi nå optimistisk igjen. På 40,4 hos Bonnie på morgenen fikk vi utskrevet antibiotika. På 40,6 på topp snudde det da heldigvis og på kvelden var vi under 40. Har fått i henne mat og vann hele tiden så melk har hun produsert. Valpene er i godt hold og spiser og sover normalt.
38,6 nå på morgenen, så da får vi tro "alt blir bra"
13. mar, 2021
Lørdag 13.3:
Da er vi ei uke gamle og har doblet vekta. Alle i fin form og ligger nå på +/- 800 gram (se vekttabell nedenfor). Bonnie synes også å være i bra restitusjon. Tok en ekstra sjekk hos dyrlegen og vi tror nå at dette går helt fint. Fortsetter med litt sterkere antibiotika litt videre for å være sikker. Endel utflod bak ennå, livmora skal vel rense seg.
Vi følger litt med på vektutviklinga til valpene, Nå fredag 16.4 er de 6 uker har alle fin økning, men det er litt endring i mellom dem. Kompis er nå størst på 4,5 kg og har passert Angelka på 4,4. Så har Espen kommet opp og ligger likt med Etna og Kayleigh på 4,1 kg. Millie og Erna er så og si like på 3,8 kg, men har begge fin økning.
Hi! Foto: GBS

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

Ylva Kvaale | Svar 09.04.2021 19:53

Hei, vi ønsker oss en valp om et år, tispe. Er det mulig å sette seg på venteliste? Har dere fortsatt lange ventelister?
Vennlig hilsen Ylva Kvaale

Birger Stene 12.04.2021 22:41

Hei,
Beklager, men vi har ikke planer om flere kull på Bonnie.

Birger Stene | Svar 23.03.2021 20:51

Bekilager, men alle valpene er solgt!

Per Arne Mikkelsen | Svar 23.03.2021 20:27

Hei! Er alle valpene solgt?

Ragnhild Skagseth | Svar 09.03.2021 23:04

Godt å høre at det går bra.

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

12.04 | 22:41

Hei,
Beklager, men vi har ikke planer om flere kull på Bonnie.

...
09.04 | 19:53

Hei, vi ønsker oss en valp om et år, tispe. Er det mulig å sette seg på venteliste? Har dere fortsatt lange ventelister?
Vennlig hilsen Ylva Kvaale

...
23.03 | 20:51

Bekilager, men alle valpene er solgt!

...
23.03 | 20:27

Hei! Er alle valpene solgt?

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE