Mine høstjakter fra 1976 til 1986

1986 Beingårdsheia i Flatanger

Bodde i enebolig i bygda. Mye klatring for å komme opp i terrenget, men ganske ok når vi først var oppe. Terje var med for første gang og har siden vært fast i laget. Uforglemmelig jaktdag med Fellow som rapporterte i tett bjørkekratt. Dermed ble Terje frelst for irsksetter!
Kalle og jeg dro etterpå opp til Nordli hvor vi lå i telt og jaktet et par-tre dager. Ikke noe stort år etter datidens målestokk. Steinfossens Kaisa var nå født i april, men ikke med på jakta.

1985 Norli, Arnbygget og Kviltjønnhytta

Samme terreng som de 2 tidligere år, men vi ble nå kjørt inn i terrenget og bodde på Kviltjønnhytta. Flotte jaktdager og bra med rype.
Tilbaketuren ble strevsom da traktorskyssen kjørte seg ned i myra halvveis og vi måtte bære fram bagasjen. Var ikke hjemme fær kl 2 på natta og skulle med fly til Oslo om morgenen. Sovnet på flybussen og var på+ veg tilbake til Trondheim før jeg voknet. Fikk imidlertid snudd, rakk neste fly og var på Hamer med leiebil kl 12.

1984 Norli ved Angeltjønna

2. året på dette terrenget og med boplass i hytte ved Angeltjønna. Kalle var med for første gang og har siden vært fast deltager i Trofast-laget.

1983 Norli

Fellow var en stor, kraftig hannhund. Døde dessverre i magedreining bare 4 år gammel.

Arvet terrenget etter Kåre Gisvold og gjengen og dette ble starten på jaktlaget Trofast. Nils, Bjørn og jeg ble stammen her, og Astrids onkel Georg var med oss dette året. Bra terreng og godt med rype, men hytta ved Angelltjønna lå i ytterkant av terrenget, dermed ble det langt å gå til de innerste delene mot Grongmerket.

Skårgangens Fellow var nå ca 6 måneder og jeg fikk faktisk en stand på ham siste dagen og felte en rype. Hadde imidlertid lånt irsksetter Hunter av Bjørn Olsen og det fungerte brukbart. 

1981 og 1982 Verdal, Risvatnet og Kråkfjellet

Jaktet sammen Sverre Nypan i 2 år og bodde i Verdalsbrukets hytte ved Stormoen. Kjørte hver dag opp til Risvatnet og gikk inn i terrenget derfra. 1982 ble siste året for Skårgangens Taiga, mens Sverre hadde med seg en engelsksetter tispe som ble litt skuddredd. Mye rype og vi skjøt vel på alt!

1980 Vingelen

Jaktet sammen brødrene Gisvold i en uke i flott terreng. Godt rypeår og det kokte tidvis over for Taiga. Bodde på ei seter nede i dalen, men relativt kort vei opp i terrenget.

1976-1979 Verdalsbruket, Sæterfjellet og Kråkfjellet

Vi flyttet tilbake til Trondheim påska 1976, og var noen år travelt opptatt med ny jobb, husbygging og etterhvert en stor famile (Guro kom i 1977). Men fikk allikevel til ei høstuke med jakt alene i Verdalsfjella i telt. I 1976 og 1977 på Kråkfjellet og gikk da inn fra Risvatnet. Fint skogsfuglterreng ut og inn og godt med rype i fjellet. I 1977 kom det en halv meter nysnø 1.dag, men heldigvis datt den sammen og ble borte i løpet av noen dager.
I 1978 og 79 flyttet vi til Sæterfjellet i Vera og lå i telt en times gange fra vei. Storår med rype oig måtte flere ganger ned med fangst og henting av ammunisjon. Flott terreng, men i 1979 ble det vel bløtt og ligge i telt ei uke såp jeg fikk husrom hos Per Ward noen dager på slutten. Han bodde da alene her inne nær svenskegrensa og var glad i en prat.
Taiga var vel denne tiden på sitt beste, søkte godt, fant fugl og sto stødig. Reiste djervt, men var vel ikke det man kaller rolig i oppflukt og skudd i prøvesammenheng. Men den gang var det bare jakt, og det ble vel skutt i alle situasjoner med rype.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

15.02 | 17:09

Hei! Vi er interessert i en irsk setter valp. Vi har tidligere hatt 2 eng setter og 1 gordon setter. Det er nå over 2 år siden (Tira nesten 14 år døde) Savner h

...
12.04 | 22:41

Hei,
Beklager, men vi har ikke planer om flere kull på Bonnie.

...
09.04 | 19:53

Hei, vi ønsker oss en valp om et år, tispe. Er det mulig å sette seg på venteliste? Har dere fortsatt lange ventelister?
Vennlig hilsen Ylva Kvaale

...
23.03 | 20:51

Bekilager, men alle valpene er solgt!

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE