Mine høstjakter i perioden 2009-1987

2009 Meråker, Kringen i Flornes

Molly i arbeid, ikke på tiur denne gang.

Tredje året vårt i Flornes. Relativt dårlig med rype, men endel skogsfugl Skjøt tiur for Molly på 4,7 kg. Mye jakting i Vauldalen og brukbart med rype. Skjøt røy på Klæbu Nordre i desember.

2008 Brydalen i Tynset, etterjakt i Kringen

Lusca fødte valpekull 5. juli og 4 valper var ikke levert ennå 10.september. Mens resten av jaktlaget var i Flornes, ble jeg med Gaute i Brydalen på Tynset. Han hadde også 2 valper med fra sitt kull. Lusca og Molly jaktet godt og noe rype var det, men ikke noe stort år. Dro senere med 2 av valpene og jaktet i Flornes.
Elgjakta gav felling av en kalv for min del.

Høstjakta 2007: Finnmark ved Jergul. Kringen i Flornes, Meråker

Hadde leid terreng i Flornes kanskje mest for trening og etterjakt. Dro 10.9 til Finnmark og ble kjørt inn til lavvoleir et par timer nord for Jergul. Brukbart med rype, men etterhvert oppdaget vi at det var mest stamfugl vi skjøt, så da gikk vi over til å trene hunder. Skaidi, Lusca og Molly var med. Ingen bilder fra høstjakta, men fra vinterjakt i Brydalen. Flott setervoll vi bor på.
Skjøt kalv på Byneset om høsten og senere en råbukk.

2006 Altevann/Leinavatn i Bardu

Bodde i camp på eidet mellom Altevann og Leinavann. Fint terreng og bra med rype samt godt vær. Fikk høre i ettertid at det hadde vært mye bjørn i området. Skaidi og Lusca var med.
Deltok på min første elgjakt på Byneset og skjøt en 1 1/2 år gammel okse ("sykkelstyre").

2005 Meråker, Kåltjønndalen sør

Guro trivdes fint, selv om det tidvis var litt bløtt

Hadde med oss ungdommer i 3 dager (Guro, Siw, Mette og Truls) som bodde i egen hytte siden av oss ved Fjergen. Fine turer, men ujevnt med fugl i terrenget. Bjørn og Mette hadde en ordentlig bjørn på 50 meters hold.

Vinterjakt i Finnmark ved Mollysjokka med Nils og Gaute pluss Skaidi.

2004 Iesjavvre i Finnmark

Jakta 2004: Finnmark ved Iesjavvre

Hadde ei heil uke ved Iesjavvre i hyttene til Nils-Rolf. Godt med ryper og flott vær. Jæger 's siste jakt, men her er Lusca og Skaidi med på "drømmehalvøya" mi.

2003 Finnmark ved Harrivarit

Skaidi var her den erfarne før Jæger kom tilbake og gikk stort og mye. Hviler ut mellom slippene

Vår første Finnmarkstur på høsten. Teltleir og lavvo 3 timers gange nord for veien mellom Kautokeino og Karasjokk (fra Sousjavvre) , retning Mollisjokk. Godt rypeår med store kull og bra vær. Jæger, Skaidi og Lusca var med. Jæger var med på parringstur på Varangerhalvøya med Monica og Øyvind Berger først før jeg hentet ham ved veien.

2002 Raukasjø, Vesterbotten i Sverige

Red Falko i stand på ryper.

Dro inn ca 17.10, pga elgjakt i Sverige fram til da. Fløy inn til gården til Tommy med helikopter fra Klimpfjell. Jaktet rundt sjøen på flere plasser og hadde noen flotte turer med bra med rype og skogsfugl. Jæger og Skaidi var hunder, Lusca var ankommet Trondheim, men hjemme hos Berit iår.

1987-2001 Meråker, Østfjergen

Dobbeltchampion Lauvåsens Jæger poserer under en vårtur inn mot Skalstugan

Høstjakta 2001 skulle vise seg å bli vårt siste år av 15 sammenhengende høstjakter på dette terrenget. Gjengen ønsket å skifte av flere grunner. Vi begynte å bli litt lei av samme terrenget, nedgang i rypebestanden og stadig økende priser. Men her har vi hatt kanskje være beste år med hensyn til ryper og opplevelser.
Steinfossens Kaisa (1986-99) hadde her sin storhetstid og alle sine hovedjakter, i tillegg også årlige vinterjakter i mange år. Fellow mistet jeg dessverre i magedreining på sommeren -87, men så kom Red Falko i 1990, senere også Jæger i 1994. Så opplevelsene med jakt med hund er på sitt sterkeste fra denne tiden i Meråkerfjella. Vi hadde båtskyss inn Fjergen med ymse farkoster i stilla og stiv kuling, utrolige siytuasjoner der oså, men det gikk jo bra. Bodde på Angelltjønnhytta (Turistforeningen) i starten, men etter ytterkligere oppdemning, bygde Bruket ny hytte litt lenger opp på land, så der var det standsmessig. Både Kathrine og Jørgen var med som standin for lagets faste medlemmer i flere omganger.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

15.02 | 17:09

Hei! Vi er interessert i en irsk setter valp. Vi har tidligere hatt 2 eng setter og 1 gordon setter. Det er nå over 2 år siden (Tira nesten 14 år døde) Savner h

...
12.04 | 22:41

Hei,
Beklager, men vi har ikke planer om flere kull på Bonnie.

...
09.04 | 19:53

Hei, vi ønsker oss en valp om et år, tispe. Er det mulig å sette seg på venteliste? Har dere fortsatt lange ventelister?
Vennlig hilsen Ylva Kvaale

...
23.03 | 20:51

Bekilager, men alle valpene er solgt!

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE